Фестивал на мултикоптери в Пловдив

st5rov

Редовен Потребител
На 19 и 20 август в Пловдив се организира фестивал на дроновете. Участие в културното събитие до момента са потвърдили 27 държави.

"Ще покажем света от друга гледна точка. Дроновете дават нови и невероятни възможности. Ще покажем кадри на дронаджии от цял свят. Две вечери ще има прожекции на филми в 6 категории. Фестивалът ни ще бъде открито и безплатно събитие за всички хора. Ще има и други елементи, с които ще изненадаме публиката. Ще има също музика и танци. Засега няма нито едно участие от България, още не сме рекламирали толкова много", заяви организаторът на събитието Петьо Петков пред Bulgaria ON AIR.

Фестивалът ще обедини всички видове дронове. От играчки за деца до машини за професионални пилоти и филми.

"Дроновете навлизат силно във филмата индустрия. Няма холивудска продукция, която да не ги използва. Опитваме да покажем, че дроновете не са само машини, които се използват за национална сигурност. Те са инструмент за човешката креативност. Показват много повече от света", поясни Петков.

Той уточни, че дроновете са несравнимо по-евтин вариант от хеликоптерите. Цените падат и тази техника е много достъпна за обикновения човек.

"Има много начини, чрез които дроновете могат да се използват. Прогнозите са, че ще се развиват с милиарди за цивилни цели, а не толкова за оръжия", каза още организаторът на събитието.
 

chmpe

Редовен Потребител
И от къде я имаш тази информация ?!?!?!
Или ти си един от организаторите ?!?!?! :crazy:
 
Нагоре