Шкурене на модели - машини, консумативи, обмяна на опит

arsovhome

Редовен Потребител
Предстои ми много шкурене на 2-3 модела които съм започнал. Почнах да търся информация в интернет - намерих много, но не ми стана много ясно какво точно ми е необходимо. Така, че отварям тази тема с надеждата колеги да споделите вашия опит и да препоръчате с какво да се снабдим, което да ни улесни в тази дейност.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
аз лично ползвам шкурки P280, P400, P1200 ( малките цифри са по груби ) - залепям ги на заоблено трупче от фибран - първо добре му заглаждам всички ръбове и след това с лепило залепям парченце шкурка. Много нежно и по малко се шкури - първо с дебелите - после се заглажда с тънките. Прави се накъде НАВЪН - не в къщи защото депрона хвърчи навсякъде. Слагам очила и маска за боя на устата да не дишам депрон и да не ми влиза в очите. Стари дрехи са задължителни също :)
 

rccrrc

Потребител
Аз си лепя шкурката на дървени трупчета.Също съм си направил цилиндър със шкурка който хващам в патронника на колонната бормашина.Използвам го за оформяне на шперплатовите части.Очертавам на шперплата,изрязвам на грубо с нож или ножовка.После с цилиндъра.Много е удобно.
Послепис.
Добавям няколко снимки към поста.
9356683V.jpg

9356684R.jpg

9356685t.jpg
 
Последна промяна:

muns61

Редовен Потребител
Kакви повърхности и от какъв материал ще шкуриш?
 
Нагоре