устройства за стабилизация

geo111

Потребител
Здравейите колеги,
имам следния въпрос:
Какво да използвам за стабилицация на полета и съответно помощ при летене ( основно като пусна ръчките, самолета да се стабилизира, а и да ми помага като начинаещ )
Почетох доста , но май не успях да се ориентирам добре.
- Единият вариант, който видях е изпозлванто на автопилот от типа на АРМ2.6. Видях, че може да се настрои на няколко режима - от начинаещ до напреднал
- Другият вариант е използванто на AR636 на Spectrum - но не можах да разбера какво точно е as3x стабилизацията - само стабилизира при вятър и турболенция, или или и режими като начинаещ и напреднал
- Третият вариант е използването на e-flite eflr310013 ( от E-flite Apprentice S 15e BNF, SAFE) на HorizonHobby. Недостатъка му е, че е с фиксирани параметри за посоката на отклонения на елерони, рудър и т.н.) и трябва да се изпозлва някакъв крос , ако се налага обръщането на посоката на сервата - понеже SAFE стабилизацията е фисирана към конкретния модел)
 

AlexM

Редовен Потребител
Нсичко което си изброил става, но има разлика.Зависи с каква апаратура си.Ако си със Спектрум по добре се насочи към horizon защото нещата са направени с тази насоченост и системите са така да кажа с много малко настройки и си пасват идеално заедно.Зависи и от това какво ще правиш по натам.Как ще летиш, какво ти харесва да управляваш.Ако ще летиш ФПВ гореизложеното (не че нестава), но не е с тази насоченост.Ардупилота е по доброто решение ако искаш функционалност, но тя идва след много четене и главоблъскане.Също така много опити и грешки.Сам прецени, всички гореизброени стават но зависи ти какво искаш и можеш.Поздрави
 

geo111

Потребител
Какво мога - не знам - но с корабите се оправям, сега съм се запалил по самолетите, поръчах си тренер на Ники, сега го чакам
Взех си HorizonHobby Cub от MyHobby, много съм доволен, но искам и нещо по-голямо
Апаратурите ми са Turnigy 9 ER и Spectrum DX6 ( не DX6i)
и тази есен ще досаждам на колегите на пляната в Младост, но не искам да давам повече, отколкото е необходимо
Така че приемам всякави съвети
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Щом като имаш апаратура Spektrum DX6 - най-добрият вариант ти е приемник AR636A или този другият Aprentice eflr310013 - Аз лично предпочитам първият ( AR636A ) - защото е малко по нов модел. Важно е да не се бърка с нормалния AR636 - който се продава свободно и няма функцията SAFE за която ти говориш.

И при двата приемника движението на сервата е фиксирано и всички настройки са заложени в приемника. Тоест хубавото е че НИЩО не настройваш и единствено трябва да напаснеш посоките на сервата. ТОва става лесно и може по няколко начина:

- Да завъртиш физически машинките ( примерно на елерони )
- Да намериш серва на които се програмира посоката
- Да презапоиш сервата и да им обърнеш посоката - става лесно има клипчета в интернет
- Да си сложиш Servo Signal Reverser от HK който струва 3$ и обръща посоката.

Самата настройка с радиото на двата приемника е лесна , общо взето си задаваш 2 бутона, един 3 позиционен за режимите, и един за ПАНИК ( аз лично слагам тренер бутона за второто )

Така ако пуснеш модела в режим BEGINER - той идва с доста орязани параметри и те пази да не направиш "глупост". Примерно не ти дава да врътнеш лупинг или тоно. В същото време ако нещо се изплашиш - натискаш тренер бутон ( паник бутон ) и самолета се хоризонтира :)

Става дума за приемник с КОД: SPMAR636F4U

И двата приемника можеш да купиш от myhobby.bg - звънни да провериш за наличност.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Здравейите колеги,
имам следния въпрос:
Какво да използвам за стабилицация на полета и съответно помощ при летене ( основно като пусна ръчките, самолета да се стабилизира, а и да ми помага като начинаещ )


Продавам:
1. Nano-3X RC Plane Flight Stabilizer 3 Axis Gyro - Spektrum Futaba FrSky compatble, намира се в гр. Земен, може да се изпрати по Спиди или Еконт за сметка на купувача. Тел. за връзка Виваком(0885142216), Мтел(0879062358)
Цена 50лв.
Ето видео какво може. Невероятна е, продавам я само защото нямам апаратура, която подържа, а и не планирам да придобивам. Пълна информация може да се види в описанието в ebay или в приложените файлове

 
Последна промяна:

vesibo

Редовен Потребител
За тренера на Ники не ти трябва никаква стабилизация:).Ако поне малко се оправяш с летенето няма да имаш проблем.Този самолет лети сам.Пилота само може да му пречи, ако не знае какво прави.На следващият клип ще видиш човек, който не беше карал изобщо как се справя.
 
Нагоре