чертержи

fas

Редовен Потребител
Реших да пусна тази тема тук поради това че се сблъсках с един проблем , а става дума за следното .
Как мога и с какво по точно да се промени мащаба на един чертеж? 521.jpgТова е чертеж в мащаб 1.1 а искам да стане в мащаб 1/10 .Тоест когато принтирам този чертеж да излезе в реалните размери на 1/10 модел.
Когато правих самолета си чертежите ги принтирах и сглобих отделните листове А4 и се получи а сега всички чертежи излизат малки.
 

Tassadar

Редовен Потребител
Оф, тя с мащабите работата е мътна и кървава. Та, в този конкретен случай, пускаш Google Sketchup, импортираш картинката, чераеш си два маркера с размер 50мм и 100мм и скалираш картинката, така че маркерите да съвпаднат с мащабните маркери на чертежа. За 1:10, 50мм маркер трябва да съвпада с 500мм от чертежа. След което се експортира в формат PDF и готово - имаш чертеж 1:10.:D

zil-10-1.png
 

fas

Редовен Потребител
Воалл'а:

http://dox.bg/files/dw?a=b1767337ee

http://dox.bg/files/dw?a=4d4be1a224

Само не знам кой ще ти разпечата тези чаршафи. На едния ще легнеш, с другия ще се завиеш.:D

Аре да видим нещо направено, па тогава да печатаме още.:biri:
Много благодаря а колкото до това кой , е намери се вече и ги разпечатах наистина огромни чаршафи срещу скромната сума от 14.50 лв.:biri::biri::biri:
 

fokke

Редовен Потребител
Чаршафите се печатат много лесно , аз печатам моите с ширина метър и дължина на всеки по 3 метра . Трябва да си готов с файла и в Мания принт каките са готови да сторят всичко за теб :))
 
Нагоре