AIUR-RR рамка - 100% Рейсинг

Дискусия в 'Мултикоптери' започната от Rust, 27 Юни 2018.

 1. Rust

  Rust Редовен Потребител

  Публикации:
  292
  от:
  София
  Беше много много трудно да мълча последните месеци, без да споделя проекта над който работя (по-правилно даже Работим, тъй като има ценни помагачи). Целта беше да мога да запазя фокус за колкото е нужно време, без да бързам да "е готова" :). Казва се AIUR-RR и ще претендира да бъде "най-надеждната рамка за рейсинг". Думата надеждна е ключова, защото не само самата рамка е здрава, но и пази компонентите в нея.
  Идеята е AIUR-RR да е най-здравата рамка за рейсинг. По неписани закони, на състезанията се чупи най-много и надежден дрон спестява доста нерви. Оказа се, че прототипът е и най-прецизната за управление, която някога съм карал, което беше приятна изненада.

  Да издам част от новостите:
  -
  За тестови прототипи са направени 2 геометрии. Стреч по Roll и стреч по Pitch.
  - Размерът е 220мм.
  - Батерията ще може да се слага отгоре или отдолу.
  - Монтажът е само за малки камери, като специално внимание е обърнато камерата да бъде адекватно защитена (~2 месеца тестове без щети до тук с прототипа).
  - Усилени са по-критичните места, където най-често се случват счупвания.
  - Изрязано е всичко ненужно. Оставено е достатъчно място, но трябва да се подбират по-малки компоненти (ресивъри, видео предаватели). Може и още да се изреже и олекоти, но за 5-10гр разлика предпочтиам компонентите вътре да са по-защитени (а и рамката да е по-твърда).
   
  DiavoloXP, Airman, Gogo and 1 other person like this.
 2. Rust

  Rust Редовен Потребител

  Публикации:
  292
  от:
  София
  Така изглежда тестовата версия:
  Вариант стреч по рол и стреч по пич.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Пусках се с нея на състезанието в София (MultiGP) и останах удовлетворен от поведението. Много е бърза, но най-голямо впечатление прави подобрения контрол. Прощава грешките и дребните неточности ако човек загуби концентрация. Донесе 1-во в крайното класиране.

  За финалната версия ще има още подобрения и то надявам се струващи си :). Скоро ще разберем.
   
  JetMan, rccrrc, Altair and 2 others like this.
 3. Rust

  Rust Редовен Потребител

  Публикации:
  292
  от:
  София


  Горе е със старата стойка (която идва с камерата). Долу е с новата - няма желе и "рогцата" не се виждат.

   
  Kelesha, JetMan, Altair and 1 other person like this.
 4. Rust

  Rust Редовен Потребител

  Публикации:
  292
  от:
  София
  Развитието продължава като успях да докарам доста интересни промени и значителни подобрения този път :)
  Първият вариант на геометрията летеше супер прецизно, но при определен ъгъл на завиване сам си правеше турболенция и си вкарваше вибрации (един вид пропуош). Реших да вкарам 5 градуса сепарация между предните рамене с идеята да се "оправи" този недостатък. Ами... оправи се :). Работата е, че усещането също се промени. Стана доста по-неутрално, което обаче изпусна и тази свръх прецизност някъде по пътя. Не ми хареса :)
  След като гледах каква усмивка извади Томас (BMS) след като летя с хибридната геометрия на кастъм рамка на един китайски рейсър, ми прищрака да пробвам нещо подобно. Не е точно същото, но в този живот едно съм научил и то е "не копирай от другите, намери какво работи при теб" :). Та къде случайност, къде "съвпадение" се получи уникална рецепта :). Това остава да е и финалната версия на рамката.
  Лети абсолютно нечестно :)

  По-неутрална геометрия (без успех):
  [​IMG]

  Хибридна геометрия (най-доброто до сега):
  [​IMG]

  [​IMG]

  Та изводът от цялата работа за мен беше, че геометрията на рамката дава огромно значение. Все още не знам дали има математически подход, който да изведе най-добър вариант или ще остане както доста от нещата "на усет". За момента играем по системата проба-грешка :). Ако не друго, пътят e забавен.
   
  Последна промяна: 26 Август 2018
  Airman and Altair like this.
 5. Rust

  Rust Редовен Потребител

  Публикации:
  292
  от:
  София

Сподели Тази Страница