APM 2.6 motor armed

gibined

Потребител
Здравейте колеги!
При армване на коптера моторите започват да се въртят бавно при долно положение на стика! За да не се въртят, трябва MOT_SPIN_ARMED да се направи = нула /0/. Тогава при поставяне на стика в долно положение, моторите моментално спират! А ако това стане /неволно/ по време на полет! Та въпроса ми е към колегите с по голям опит! Коя опция е най добре да се ползва? Коя опция се е доказала практически най добра и безопастна?
Поздрави:
 

nikiforiv

Потребител
Ами в режим стабилизация, дали си с MOT_SPIN_ARMED=0 или 1, и по-време на полет случайно върнеш газта на минимум, ефекта е един и същ :) За мен най безопасно е MOT_SPIN_ARMED=0 и трябва да си създадеш навика щом кацнеш веднага стика на "дисарм" иначе може да има доста лоши последици особено ако си с карбонови витла.
 

Teodor Ognianov

Потребител
Могат ли да се намалят оборотите при АРМ? Моите са доста високи интова ме дразни. Като ги намаля пък все едно намалявам обхвата на газта. Започва да увеличава оборотите почти на средата на хода на стика
 

nikiforiv

Потребител
При pixhawk със сигурност може. При АРМ не знам тъй като никога не съм ползвал MOT_SPIN_ARMED различно от нула. Лошото е че всичката документация в http://ardupilot.org/ вече не е актуална за АРМ контролери. Трябва да се порови из гоглето. Например тук
казват че MOT_SPIN_ARMED има 5 стойности: Do not spin, Very Slow, Slow, Medium, Fast но това е за фърмуер 3.1.5 а последния за АРМ е 3.2.1. Също така някъде четох че MOT_SPIN_ARMED може да има всякъкви стойности стига да са по-малки от THR_MIN но за кой фърмуер е не разбрах.
 

gibined

Потребител
Здравейте! При мен когато MOT_SPIN_ARMED е нула, моторите спират моментално / все едно действа спирачка/, когато поставя стика в долно положение. А когато MOT_SPIN_ARMED го направя 70 , тогава моторите след ARM се въртят бавно.
И при кацане, моторите продължават да въртят бавно докато не дам DISARM. Затова и питам кой вариант е за предпочитане?
Или кой вариант се е наложил в практиката.
Поздрави:
 

nikiforiv

Потребител
Използвай този който най ти харесва. И двата си имат предимства и недостатъци. Аз лично ползвам винаги MOT_SPIN_ARMED=0
 
Нагоре