Blade 200 QX-малкият зареден с огромна енергия квадрокоптер

vesibo

Редовен Потребител
Днес искам да ви запозная с тава малко бижу Blade 200 QX.
infoam-300x173.jpg
Тяговъоръжен с мощни безчеткови мотори с огромна енергия, той просто е перфектен за летене от всякакъв тип пилоти.
Малък, компъктен и лек, може да бъде звяр, а може да бъде и кротък и послушен, изпълняващ бавно и уверено всякакъв тип команди.
Закупен е от нашите приятели от myhobby.bg.
Тежи само 150 гр. без батерия.Цялостното му полетно тегло с камерата, която се предлага за модела отделно е 240 гр.
Машинката идва напълно сглобена без сложен колесник, който се завива с няколко болта.
В комплекта има още резервни витла, ключ за монтаж и демонтаж, зарядно, една батерия, резервни гайки, федерки и ръководство.
Blade 200 QX има три режима на полет.Няма да се спирам на тях подробно тук 200QX и в ръководството са описани. Само ще кажа, че в първият режим квадрокоптера може да бъде летян от всеки, включително и деца.
При по-напредналите пилоти истинското забавление е 3D режима след абдейтването на софтуера, който може да бъде изтеглен свободно от горният линк.
Доста от маниаците на FPV летенето са го оборудвали с малки камерки и предаватели и се забавляват страхотно с него.Ние с Криси също не останахме по-назад.:)
20150129_101438.jpg
20141129_193734.jpg
20141129_193821.jpg
20141130_102142.jpg
Куадчето има мощ да носи тежести.Аз лично му слагам камера Мобиус и снимам с него.Получава се перфектно.
Полетното време е около 8 минути.
Единствено като недостатък е слабата пластмаса на тялото му, но съм сигурен, че в скоро време ще излязат различни ъпдейти.:biri:
 
Последна промяна:

Morpheus

Потребител
Никакво желе няма в картината, впечатлен съм, добри резултати вади въшката. За тези пари оставаше о друго да е де...
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Никакво желе няма в картината, впечатлен съм, добри резултати вади въшката. За тези пари оставаше о друго да е де...
:) Какво желе на тези обороти и малки витла... желе има от бавни мотори и големи витла... тези малките в такива режими работят, че дори да има някакви вибрации са толкова високочестотни, че просто камерата не ги лови!
 

vesibo

Редовен Потребител

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Докато си купувах камери от http://www.surveilzone.com/ , видях тази рамка , бях я купил преди месеци, но все не стигах до нея.

intro.jpg

Вчера я подхванах и за няколко часа пренесох оборудването на нея. Рамката се сглобява лесно.

Имах два по сериозни проблема, първия как да закрепя полетния контролер + основната платка - реших го като изрязах с дремела елемента от оригиналната рамка който ги държи и ги залепих с двойно залепваща лепенка.

Вторият проблем беше да пробия рамената до 7мм отвори за моторите, след което да намеря шайби - понеже оригиналните гайки не могат да се навият докрай. За шайби използвах малък прозрачен маркуч с вътрешен диаметър 6мм, който нарязах на шайби.

В крайна сметка се получи това :) - 140 грама без батерия, FPV камерата отдавна го чака. Единственото което ме притеснява е малката антенка която се озова между карбоните, но така и така този коптер ще се кара наблизко, ще тествам.

IMG_4600.JPG

IMG_4599.JPG IMG_4601.JPG IMG_4602.JPG IMG_4603.JPG IMG_4604.JPG
 

Jorjinio

Потребител
Хайде и аз се включвам с едно 200QX . Коя би била най удачната рамка за него ? Светодиодите оригиналните ли са или "тунинг" ? Крис, това от последната снимка е вече твое , нали ?
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Светодиодите са оригинални :) - а рамката която съм избрал по-нагоре , е точно копие по размер с оригиналната от пластмаса.

Това е вече в Крис да.
 
Нагоре