DJI GeoFence system (GEO)

niki

Потребител
DJI въвеждат нова система със заключени зони за летене и отключването става безплатно (засега). След подадена заявка за ползване на зона, тя ще бъде отключена за 24 часа (трябва да имаш интернет връзка на мястото, където ще летиш), после пак нова заявка... има и вариант за предварително отключване на зони с трайност до 3 дни. За сега софтуера е в бета версия, но има доста интересни коментари и съображения на потребители.

От това, което набързо прочетох разбрах, че идеята е всеки полет да е регистриран от DJI сървър - дата, час и място, за да може при евентуален инцидент DJI да предоставят информация на властите за това кой е летял.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2573923
 
Последна промяна:

noname_

Потребител
Overkill отвсякъде. Почват супер много да дразнят с тези ограничения от всички посоки. Не мога да ги разбера. Уж интелигентни хора пък... Толкова ли е трудно да се вдене, че ако някой тръгне да прави "бели" никакви ограничения, софтуери, логове и т.н. идиотщини няма да го спрат? Както обикновено от цялата дандания потърпевш ще е пак нормалния RC фен.:mad:
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Тази тема явно има сериозно развитие - и аз попаднах на информация по темата. На практика почти цяла България е под ограничение - ето няколко снимки , както и темата във форума на DJI , до колкото разбирам идеята е това да обхване 100% от дроновете на DJI

За момента поне изглежда идеята е записване на информацията кой къде лети.

dji-geofence.jpg dji-geofence2.jpg dji-geofence3.jpg
 
Последна промяна:

bateray

Редовен Потребител
За сега няма ограничения реално, пускаш приложението и казваш да съгласен съм и това е, трае 1 или 3 дена не разбрах точно

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
То може би и няма и да има ограничение реално , по скоро май така ще правят нещо като запис кой къде е летял.
 

bateray

Редовен Потребител
За сега това е идеята, но ще вкарат и ограничения скоро

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
 

momchilg

Потребител
Аз до колкото разбрах от различни източници, целта е да се събира информация за това кой, кога и къде лети, като забранените за летене зони да намалеят. Зоните се отключват с потвърден чрез мобилен номер или кредитна карта акаунт. В момента забранените зони за летене изглеждат така.

old.JPG

С GeoFence системата, единствената забранена зона за летене над България изглежда ще бъде само над АЕЦ-а.
new.JPG

В момента забранената зона над Летище София е червена, а с новата промяна става жълта, т.е. би трябвало да може да се отключи с ауторизация.
 
Нагоре