G-OSD/Excellence OSD за 22 долара - префлашване и програмиране

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Здравейте клеги, на скоро се сдобих с въпросното OSD от HobbyKing за около 22 долара. Хубавото е, че идва с GPS приемник, лошото е, че базовия софтуер не става за нищо - не показва стрелка към точката на излитане - а това е най-важната функция на OSD-то, особено ако ще се лети на далече.

OSD-%2528017%2529.jpg


Информация има как да се префлашне OSD-то, но е написана и направена като за хора които са наясно с програмиране и електроники, без много подробности или обяснения. Що се отнася до бърникането из кода за да се включат/изключат разни опции, разяснения няма почти никъде, освен в кода, но и там пак е написано повече като за хора, които знаят какво правят.

Затова, след като префлашнах и разгледах кода на моето OSD, реших да направя статия в блога ми за това как точно да се подготви платката за флашване, как да се флашне, с какво, и как да се правят промени по кода, като съм се старал да съм максимално подробен със снимки и обяснения за да могат и хора без познания по програмиране и електроника да се справят без проблеми. Каквото съм намерил като видео материали в мрежата също е в статията в блога, за да не се налага хората да търсят каквото и да било.

Статията можете да намерите в блога ми, на този адрес: ArxangelRC.blogspot.com

Понеже информацията по въпроса с флашването е много разхвърляна из нета, и общо взето няма всички отговори на едно място, та реших да направя видео туториал, в който са събрани всички настроики и т.н., с които съм запознат.


Не съм писал нищо тук защото ми отне доста време да я напиша там и не виждам смисъл да преписвам същото втори път, при положение, че вече го има. Въпроси и коментари може да оставяте и в тази тема и в блога. Ще отговарям и ще помагам с каквото мога.
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Мдааа...
В тази тема отговори не се дават.:confused:Жалко. Иначе пожеланията в поста са хубави.
Поздрави
А дали е възможно да не съм видял просто, че някой е писал!!! Не е като да обикалям на ръка всичките ми теми по няколко пъти дневно...

Статията я няма на Български за съжаление.
 
Нагоре