HobbyKing GR300 приемник за наземни модели - СЪВМЕСТИМОСТ!!!

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Последната година излязоха нови модели на предаватели Spektrum за коли и лодки - пускам кратък списък на съвместимост на тези радиа с този 10$ приемник който е доста популярен.

gr300.jpg

DX2L - съвместим
DX2E - съвместим със старата версия на радиото - това с изнесената сгъваема антена. Актуалната версия не е съвместима, тя е с къса вградена антена.
DX3Е (стар модел) - съвместим
DX2S (стар модел) - съвместим
DX3S (стар модел) - съвместим
DX4S - съвместим само във версия 1.0 на софтуера , 1.1 и 1.2 вече блокират GR300
DX3C (стар модел) - съвместим
DX4C - НЕ
DX3R (стар модел) - съвместим
DX3R Pro (стар модел) - съвместим
DX4R Pro - НЕ.
 
Последна промяна:

daglas

Редовен Потребител
Аз мога да споделя, че имах DX3S и никога не можах да го накарам да заработи с GR300. Макара, че из нета какви ли не клипове съм виждал точно тази апаратура с този приемник, но уви .... при мен не се познаваха
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Възможно е да си уцелил кофти приемник. При тая цена от време на време излизат дефекти. От самолетните оранжеви аз имам 3 такива които доказано не работеха още при покупката.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Най-вероятно е следния проблем - имаш от първите DX3S със стар фърмуер. Първоначално този модел не бяха съвместими с DSM2 и Marine приемници. Твоята съвместима ли е?

Порових се малко - DX3S излиза през 2008 година. Тогава е само DSM.
При представянето на DX2S (второто видео) през септември 2009 и двете радиа вече са Marine и DSM2 съвместими.


 
Последна промяна:

daglas

Редовен Потребител
И аз си мислех, че е от приемника, но в последствие се оказа предавателя. Върнах приемника в магазина, от който го купих и съответно ми го подмениха, но и другата бройка същата работа. Тогава имах само една DX3S и нямаше къде да то пробвам. След време си купих още една DX3S - същата работа (явно все стари ми се падаха - една от Англия една от форум). После си купих DX2E с антената и DX2L - работеше идеално и с двете.
В краен случай насъбрах 3бр. DX3S (с третата не правих опит за запознанство с GR300), 1бр. DX2E, 1бр. DX2L и една дозина приемници :) (3бр. GR300, 2бр. SR200, 3бр. SR300, 2бр. SR3001, 2бр. SR3300T, 1бр. SR3500 ). Естествено ползвах телеметрията на моделите си. Най-дразнещото беше, че телеметрията се губеше след 40 тия метър (горе долу), а след известно време от нищото ми отказа и едниния телеметричен приемник SR3300T, като го последва и един SR3001 .... За GR300 мога да кажа, че ми е дропвал няколко пъти, SR300 също не са китка за мирисане :) , най-доволен бях от микрото SR3500 и телеметричния SR3300T (като изключим умрелия :) ) .

Това всичкото вече е в миналото - вече съм на друга вълна :)
 
Нагоре