HYPERION EOS 720I SUPER DUO3 NET 2X 1-7S 1000W

arsovhome

Редовен Потребител
Харесал съм си това зарядно. Засега не мога да си го позволя, но в близко бъдеще кой знае. Търся отзиви от капацитетите в нашия форум. Може би ще бъдат полезни и на други като мен. Повече информация за него има тук.
89561_EOS-720I-SUPER-DUO3-NET-2X-1-7S-1000W.png
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Зарядното е много хубаво и е 2-канално. Има USB порт за ъпдейт на фърмуера, както и 20 Профила за зареждане които можеш да настройваш. Захранва се на 12V - тоест ще ти трябва отделно захранващ блок за него , като зареждаш в къщи. С новият ъпдейт може да се зареждат и HV LiPo батерии.

На тази цена обаче - около 400лв - срещу малко отгоре мисля, че има по добър вариант - като Revolectrix PL6 + Multi-Port Safe Parallel Adapter - с него въпреки че е 1-канално може да зареждаш паралелно няколко батерии.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Аз и Светльо от години ползваме подобни зарядни - EOS0730i.
Определено са добри и доказали се зарядни - още ще поддържат като фърмуер от производителя. Вентилаторите се управляват интелигентно, т.е. пропорционално :) и са много тихи.
Волтметрите са с висока точност.
Но! - зарядните също остаряват морално - недостатък е относително слабия (по днешни стандарти) балансен разряд от 300mA, както и високата цена. Също считам, че към 2016г, цена от 400лв е прекалено висока за това зарядно.

ПП Видях, че Светльо е пуснал неговия Хиперион за продажба, при това на изгодна цена.
 

Tassadar

Редовен Потребител
Благодарение на Ицо, преди време имах възможността да се запозная по отблизо с EOS0730i. Наистина добра зареждачка, но вече морално остаряла. Страда от синдрома на бавното изравняване на клетките в края на цикъла на заряд - нещо като Imax B6 и други с подобна концепция. Ето една графика от зареждане на Nanotech 3S 1300mAh 45C-90C:

nanoTech 3S 1300mah 45-90C old - charge-finish.jpg
 

arsovhome

Редовен Потребител
След дълго колебание къде точно да поставя тези въпроси, май избрах най-грешното решение да е тук. За мен има проблем със закупуването на батерии. От Хобикинг, където пазарувах в началото сега за поръчка с поне 1 батерия доставката е много скъпа. Положително е, че и за 1 и за 18 бр. например 3кл 1300mah доставката е една и съща, т.е. може да се прави колективна поръчка. От друга страна, качествените батерии от Линдингер са на изгодна цена с евтина доставка. От тук и връзката с това и подобните на него зарядни. Новите батерии Хиперион от серията Г6 се зареждат с тези зареждачки, за Revolectrix PL6 не знам.
може да се зареждат и HV LiPo батерии
И понеже се замислям за преход към батерии от Линдингер, от тук се насочих към тази зареждачка. След отговорите Ви, чакам разсъждения Ви за оптимален вариант за закупуване на качествени, но не прекалено скъпи батерии + зареждачка.
А какво Ви е мнението за друг вариант.
TP820HVC%20Display%20Image.jpg
И евтин вариант
46767s6(1).jpg
 
Последна промяна:

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Зависи колко пари си отделил в бюджета за това :) , първо не знам на кое казваш качествени батерии в Линдингер , ако говориш за WELLPOWER , не мисля че блестят с нещо повече от тези в ХобиКинг. Аз лично имам много видове wellpower и като цяло не съм впечатлен, сега вече ги подменям с GensAce. Моят съвет за батериите е купи си по малко бройки - но качествени. Безмислено е да се запасяваш с батерии ако не летиш с тях - така или иначе остарят. Виждам че ти летиш основно малки модели с батерии между 1300-2200 милиампера на 3 клетки - така че тук цената няма да те притесни особенно.

За зареждачката - ако ти се дават поне 300лв - си вземи новият Revolectrix GT500 , PL6 идва по скъп и без Bump контролера не е много user friendly. Ако ще зареждаш по няколко батерии на веднъж ще ти трябва и MPA борда който е още към 150лв. Ако пък си харесал хипериона - мога да ти измисля още по хубава цена за 730i.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Вальо,
Ако толкова търсиш точно двойно зарядно, освен MPA (на който можеш да включиш до 6 батерии) има и един малък SPA борд който е за една батерия. Такива SPA бордове можеш да сложиш 2 (и повече) на зареждачката, като това излиза по-евтино един MPA.
Eто какво имам предвид:
- GT500+SPA => $160 + още един SPA ($12), общо прави $177
- GT500+MPA => $210

Дали си струва да се лишиш от пълните възможности на MPA за разлика от $33 е въпрос на лична преценка.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Естествено говоря за HYPERION и то серията G6 HV(High Voltage). Цената на батериите никога не ме е притеснявала, притеснява ме цената на доставката(както и за много други стоки):). Другия вариант за мен също е GensAce, огромни благодарности на myhobby.bg за асортимента и цените им за тези батерии. Евтината зареждачка от предишния ми пост е май пълен боклук.
 
Последна промяна:

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Естествено говоря за HYPERION и то серията G6 HV(High Voltage). Цената на батериите никога не ме е притеснявала, притеснява ме цената на доставката(както и за много други стоки):). Другия вариант за мен също е GensAce, огромни благодарности на myhobby.bg za асортимента и цените им за тези батерии. Евтината зареждачка от предишния ми пост е май пълен боклук.
Вальо, мерси за благодарностите, нямаше нужда :oops:.
LiHV батериите са обикновени липота, на които е има лека промяна в електродните покрития, за да могат да понасят "презареждане" до 4.35V, което увеличава капацитета с около 10%. Това обаче става за сметка по-малкия брой цикли живот. Следя ги отблизо, за момента не си струва, според мен.
Между другото - те почнаха от 4.27V, в момента са 4.35V а до края на годината се очаква да има 4.50V...

С това могат ли да се зареждат 2 батерии едновременно(за мен 2 е напълно достатъчно)?
Да може, всеки SPA борд зарежда по 1 батерия, може да се закачат колкото искаш SPA бордове.
Предполагам знаеш следното - основното ограничение при зареждане с бордове е, че батериите задължително трябва да са с еднакъв брой клетки!
 

arsovhome

Редовен Потребител
Имам зареждачка bc-4s15d първата и единствена, купена от бананахоби с първия ми Ф-16, която ми се струва понякога не работи коректно. Засега си задавам само 1 въпрос - какво да правя ако откаже - и ми се ще да мисля в перспектива, затова оглеждам разни възможности. Засега имам 10-тина 2,3,4 клетки батерии от най-евтините, но се надявам скоро да почна да ги подменям с GensAce. Въпреки скромността на Христо, отново ще подчертая дебело:
огромни благодарности на myhobby.bg за асортимента и цените им за тези батерии
 
Нагоре