LRP Deep Blue 450 - малка, забавна, и безопасна

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Време е и аз да се включа в раздела с лодките. Към момента е само PNP вариант, без модификации, но ще стигна и до тях.

Лодката е LRP Deep Blue 450, купена от HobbyDick, пълното ревю и списък с части можете да намерите в блога ми: ArxangelRC.blogspot.com

СПЕЦИФИКАЦИЯ
Дължина: 450мм
Ширина: 120мм
Височина: 105мм
Тегло: 537 грама

КАКВО МИ ХАРЕСВА

Това, че е PNP версия е добро начало, лодката буквално я взимаш от магазина, зареждаш батерията и отиваш да се забавляваш, в комплекта има дори батерия за апаратурата.

Deep-Blue-450-(003).jpg


Deep-Blue-450-(004).jpg


Deep-Blue-450-(005).jpg


Всичко е инсталирано и готово за ползване.

Deep-Blue-450-(010).jpg


Харесва ми и това, че капака лесно се затваря, няма нужда от облепяне с тиксо, и има уплътнения между капака и корпуса на лодката.

Deep-Blue-450-(006).jpg


Захвата на мотора към дейдвуда е добре измислен, надявам се да мога да го приспособя и за безчетковия мотор. Малкото вентилаторче уж охлажда мотора, но към момента не е имало и проблем с прегряване.

Deep-Blue-450-(013).jpg


Електрониката е в добре изолирана кутия, още не съм я отварял но и това ще стане, когато стигна до ъпгрейдите.

Deep-Blue-450-(015).jpg


Има и доста добра система за сигурност - когато лодката е извън водата мотора и сервото не работят. Винта на дъното и тръбата на дейдвуда са вързани към електрониката и трябва да стане връзка между тях за да тръгне лодката.

Deep-Blue-450-(008).jpg


КАКВО НЕ МИ ХАРЕСВА

Като цяло не харесвам това, че е с четково комбо, но предполагам, че е достатъчно за повечето хора.

Deep-Blue-450-(012).jpg


Не ми допада и пластмасовото серво за рула, ще сложа метално когато стигна до модификациите.

Deep-Blue-450-(011).jpg


Има още един проблем, когато се преобърне не се обръща обратно. Предполагам, че няма да има проблем с обръщането в езеро или басейн, но в морето трябва да се внимава малко повече.

ПРИСЪДАТА

Лодката е доста забавна, особено когато се ползва в морето с леки вълнички. Изкарва около 6-7 минути постоянно каране с пълно заредена батерия. Определено бих я препоръчал на всеки, който иска нещо малко и лесно за пренасяне.

СГЛОБЯВАНЕТО

Тъй като лодката е PNP, нямаше сглобяване, така че няма за какво да пиша тук. По-натам ще има писане около модифицирането към безчеткова система, за сега ето едно видео от Гърция:

 

IvanSapa

Редовен Потребител
Ще ми е интересно какво ще измислиш за мотора.Да не се наложи после смяна и на дейвуда и т.н.
За обръщането-има ли друг начин освен с канал? Сигурно с тежест в кила.Това все пак не е лодка за състезание.
При теб специално обръщането не е проблем.Няколко водни урока на кучето и си готов.Кажи му да не стиска много.Най-добре, всъщност, е по метода на страничното претълкалване.
П.П. Коптера на клипа е като закован.Браво....Ама защо ли се учудвам?
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Ами не е за състезания, ама пак е добре да може да се обръща сама обратно, ще видим това дали ще може да се коригира. Мотор имам в предвид, ама първо трябва да видя дали ще мога да го прехвърля безболезнено, или ще се налага ползване на струг за изработка на някои елементи. Хубавото е, че иамм достъп до професионален лодкаджия, та все ще се оправя. :)

А песа неще да вади лодката, отива до нея като се обърне, пробва да я захапе обаче не може и почва да лае, и по едно време се отказва...
 
Нагоре