LRP Pocket Stream (42 минути полет)

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Здрвейте колеги, явно съм пропуснал да направя тема за този прекрасен самолет. Говоря за LRP Pocket Stream. Имам го от няколко месеца и е претърпял известно изменение от оригиналната си окомплектовка, така че можете да намерите всички детайли, и списък с части, в блога ми: ArxangelRC.blogspot.com

Тази Неделя, 20.01.2013г., успях да постигна 42 минути полет, което е най-дългия полет, който съм успявал да направя с този самолет. Също така му качих и малка камерка за бордово видео, което можете да гледате по-долу.

Ето малко снимки:

Малко е поучукана предницата, но имайки в предвид, че в началото е падал 3 пъти по нос с пълна газ, мога кажа, че щетите даже са малко. Нямаше счупвания по носа, само изкривено (слава на EPO материала). Лесно се изпъна с армиращо тиксо и модела лети като нов. :)

Pocket+(001).jpg


Крилата се държат от силен магнит, който им позволява да се разделят при нежелателно падане и да се намалят максимално щетите. Сглобката на крилата е доста здрава като цяло защото дори когато летя на пълна газ и правя всевъзможни рязки маневри, не се е случвало да се откачат... а този модел е адски пъргав на пълна газ.

Pocket+(005).jpg


Сменил съм стоковия мотор и спиид с hexTronik 20 gram 2300Kv мотор и Plush 12amp ESC. Следователно сложих проп сейвър и по-малка перка и модела олекна с 20 грама. За да го балансирам, минах от 500мАх 2S батерии на 950mAh 2S батерии. Резултата беше 1 ампер, или по-малко, консумация на мотора за да има скорост да лети и мощност да се издига леко, и 42 минути полет - 2 мин планиране и 40 мин постоянна работа на мотора. В предишната конфигурация летеше максимално 8-9 мин.

Pocket+(008).jpg


Ето една компилациика от няколко полета:

Ето и видеото с бордовата камерка:


UPDATE 1 (29.01.2013)

Такаааа, Orange V2 стабилизацията премина успешни тестове с LRP-то. Определено впечатлява много. Когато е включена, просто насочваш самолета, пускаш стиковете и той лети в права линия въпреки, че го духа от всякъде.

За повече детайли можете да посетите блога ми, последния ъпдейт най-долу в поста: ArxangelRC

Видеото не се получи добре за съжаление и реших да не го качвам. Следващият път, когато тествам стабилизацията ще трябва да взема някой с читава камера с мен за да стане видеото както трябва и ясно да се вижда ефекта на стабилизацията.

Pocket+(011).jpgUPDATE 2 (07.02.2013)

Ето малко прелитания на забавен кадър с LRP-то. Получи се доста добре, защото успях да мина няколко пъти буквално на сантиметри от носа ми. Подтискането на инстинкта да скоча в страни не е лесно. :DUPDATE 3 (17.07.2013)

Ето малко забавления в силния вятър с Pocket Stream-a от Неделя:

Pocket-%2528017%2529.jpg


 
Нагоре