Orlandoo F150 OH35P01 4x4, мащаб 1:35.

Morpheus

Потребител
Привет банда, приятно ми е да ви представя Orlandoo OH35P01 4x4 с купе, копие на Ford F150 в мащаб 1:35.
Малко предистория, декември, миналата година случайно попаднах на темата, на sangyue в http://www.rccrawler.com/ с представянето на модела и страшно ми хареса, малък и детайлен.

Най-сетне пристигна при мен, кита заедно с електроника я поръчах от HK, всичко стъпи на 204 лв. Очарован съм от моделчето, но с дребните си чарколяци, сглобяването ще е малко предизвикателство. Моделчето е с лагери, частите са точно 210 на брой според упътването, което е доста подробно, но на китайски, но това не е голям проблем. Модела идва даже с всички нужни иструменти за сглобяването, поне на пръв поглед, още не съм разопаковал пликчетата с частите. Стига празни приказки:

Boxart-а не е нищо особено:Какво има в кутията:На заглавната страница има стикер, обясняващ замяната на ябълковидните части (не се сещам точното им име) с друг тип, пускам и няколко странички от упътването:

И предвидената електроника, с такива дребосъци не бях боравил:За сега толкова, повече като остане време за сглобяването.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
интересно изглежда, с инструменти едва ли ще те изненадат с нещо което вече нямаш :) . Броя на частите никак не е малко , ще е интересно как се движи сглобяването.
 

Morpheus

Потребител
Не съм сглобявам много китове, та ме впечатли наличието на унструментите, има и кутийка със смазчица. Моделчето го сглобих снощи, по никое време, с такива размери на чарковете не бях работил, та може да има повечко, сравнителни снимки. Сблъсках се само с един проблем, при единият амортисьор, вътрешният диаметър на шапчицата (не се сещам за правилното наименование) беше по-голям и оста се вадеше, но с малко лепило си дойде на мястото.
Не съм снимал много подробно стъпките.

Винчетата са сортирани в торбички с номера и се сглобява много приятно и лесно, диаметърът им е 0.8мм, на око:
Започваме с торбичка "A", дифчета:
Торбичка "B", щанги:Накачулени по диференциалите и монтирано серво:Торбичка "C", шасито, тук се налага разпробиване на отворите, за ябълковидните "винтчета" (пак ми бяга правилното наименование), навиването на тези от вътрешната страна на шасито (стоят едни срещу други) не беше никак лесно, виждат се на 2-ра и 3-та снимка:Торбичка "D", хамортисьорчета и карданчета:Сглобяването на карданите не беше лесно с мойте кебапчета:Тук идва ред за закачането на диференциалите към шасито:Горните щанги минават през отвори в шасито е се щипват на тегавите за навиване, ябълковидни части:Задвижващата част от сглобяването е готова:Торбичка "Е", джанти и гуми, голямата джанта е 1:10, гумите са с готин грайфер и много меки:Торбичка "F", купето и детайлите за него, вратичката на "леглото" се отваря, "леглото" се захваща, твърдо за шасито:Подреждаме електроника, има предостатъчно място за по-голяма батерия.Трябва да си намеря, малка по размери пищялка за липо-то:Готовата машинка изглежда така, остана да боядисам купето:


За сега толкова, сглобяването беше голямо удоволствие и горещо го препоръчвам за домашно катерене. Остава да измисля цветовата схема за купето.

Септември се очаква да се появят и метални диференциали за модел:
http://www.rccrawler.com/forum/micr...iy-set-new-product-preview-4.html#post5273003

Създателя на горното работи над още един, интересен проект, пак в мащаб 1:35:
http://www.rccrawler.com/forum/micr...-35-pick-up-metal-chassis-develop-status.html
 
Последна промяна:

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Изглежда интересно... гледах го това и му се каних преди доста време, но ми се видя прекалено малко, за да ми е интересно. :) На живо ще го видим ли някога?
 

samuraj

Потребител
И при мен се появи едно....
Доста е зарибяващо, за бюрото и плажа си го взех...
Поздрави!
 
Нагоре