Pan - Tilt люлка за камера

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Една важна част от комплекта за FPV изглежда люлката за Pan-Tilt на камерата.

Не знаех какво да поръчам и попаднах на тая евтиния. Ако знаете нещо по добро, давайте идеи.

FPVRMount-1.jpg

След това обаче дойде въпроса за сервата. Предполагам ще ми трябват цифрови с добра резолюция и по възможност 180 градуса на движението - ляво/дясно ( PAN )

в RCgroups.com попаднах на тема в която препоръчват ето тези модели на Hyperion.

Това с което се отличават е висока скорост, изключително добра резолюция , както и софтуер и кабел за програмиране. Могат да се програмират за 180 градуса движение.

за PAN -> HP-DS13-TMB
за TILT -> HP-DS11-AMB
Кабел за програмиране - HP-AT-PRGUSB

Не са евтини , така че ако някой знае по добра алтернатива ще съм благодарен да сподели.
 

Tassadar

Редовен Потребител
Тази люлка е идеална защото е свръхлека и прецизна. Изисква необходимото внимание и нерви за сглобяването й, обаче!:cool:

Относно сервата - за PAN колкото по-добро - толкова по-добро. Това Хиперионското вероятно е идеално, но е и доста тежко за целта. Аз съм с единственото 180 градусово серво което намерих в ХК - цък. Върши работа, макар да се усеща липсата на достатъчна резолюция. Имам подозрението, обаче, че малката резолюция се дължи и на ардуинския хед тракер - субективно резолюцията е по-добра, ако го управлявам от стик на апаратурата. Което поставя под въпрос ефекта от използването на скъпо и добро серво.

За TILT - няма смисъл от 180 градуса поради конструкцията на рамената люлката. Не можеш да постигнеш 180гр симетрично отклонение. Чудесно се справя всяко неметално цифрово серво, например това.
 
Нагоре