PCI - слотове на компа и съвместимост на карти?!?

Gruel

Редовен Потребител
Нещо ударих на камък с тия слотове - та ако някой може да удари едно рамо. На дъното на компа ми разполагам само с PCI-x 64bit/100mhz слотчета и въпроса е мога ли да набутам някаква звукова карта в тях - при положение, че масово звуковите карти са за "нормалните" pci слотове...Съвместими ли са едни с други или тц...???
 

Tassadar

Редовен Потребител
Тряне, по принцип са съвместими, но трябва да се види дали са 3.3v, 5v или универсални. Снимай слотовете да видим какви са, защото според това трябва да си избереш звукова карта.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Ако не ти трябват вход за микрофон например , и някакви други екстри - за звуков изход може да използваш ето този USB DAC. Захранва се от USB-то , а изходния звук е уникален и несравним с нито една карта под 200-300лв :) Ползвам такива вече няколко години , и имам една от предходния модел ако искаш нещо по тънко.
( цък на снимката за да видиш сайта )

Varna_2_Mini_FRONT.jpg
 

Tassadar

Редовен Потребител
Трябва ти PCI 3.3v или PCI-X 3.3v карта. Което е проблем, защото повечето "стандартни" PCI карти с универсален слот са всъщност 5v. А за PCI-X, понеже се водят "сървърни", може да ти поискат пари като за ДАК-а на Светльо.
 

Gruel

Редовен Потребител
Трябва ми нещо, колкото да изкара сигнала по оптиката към ресивъра(коаксиалния му е вече зает), така или иначе няма да се ползват аналогови изходи от картата, та е все едно каква е.
400px-PCI_Keying.svg.png

Да разбирам ли, че универсална карта(3.3 + 5.5v) 32битова ще мога да я бодна на 3.3v 64bit-овия слот

Sent from my MB860 using Tapatalk 2
 

Tassadar

Редовен Потребител
С универсалните карти не е гаранция, че ще стане. Гризвал съм дървото с универсална PCI мрежова карта, която се оказа се захранва само от 5v шината. Работата клони към USB аудио карта с Toslink S/PDiff изход.

Нещо такова:
http://www.ebay.com/itm/USB-6-Chann...pt=US_Sound_Card_External&hash=item1e898fc709

или ДАК-а на Светльо, ако има оптичен изход.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Мда - щом е за оптика - тогава задължително външно на USB :) , за съжаление DAC-а - пълния модел VARNA II има само коаксиал. За оптичен трябва да се потърси друга карта.
 
Нагоре