PhoenixRC

arsovhome

Редовен Потребител
Това е любимия ми симулатор, на който се стремя всеки ден да си "джиткам" любимите модели. Вече два дена си играя с новата 5.0.i. , но ги няма всички ъпдейти на модели и сцени от 4-тата версия. Дано скоро ги пуснат, и най-вече любимия ми F-16. Ето и запис от един мой опит за усвояване на Fraps за capture на видео за качване в тубата. Само че авито стана около 12 GB. та се наложи да го конвертирам до 1.16 GB.
 
Последна промяна:

SMarty

Редовен Потребител
С Fraps видеото е голямо - гони се 1:1 качествен видеозахват, без да се товари процесора да компресира. В последствие с външна програма се сваля рамера чрез допълнителна компресия.
При мен тази пета версия не буди особена радост. Модела с който карах без проблеми в 4-та версия, тук се държи като тотално сбъркан. Например хариер - почти абсурд, висене - много зле, летене на нож също мъка. Някак командите като, че ли се забавят. Особено се забелязва при калибровка на стиковете. реагират със закъснение. Това в четвърта версия го нямаше.
Може да има някакви настройки, които не съм забелязал, ще оглеждам пак.
Прави впечатление, че много бързо вадят хотфиксове, което значи че има и много бъгове :)
 
Последна промяна:

arsovhome

Редовен Потребител
Веско, една задачка-закачка и предизвикателство от мен. Убеден съм в твоите знания и високо майсторство затова ти я предлагам . Аз се опитвах многократно да я реша, но май съм далече от истината. Автора не ми отговори, както обещава, на мейла, който му пратих. Дали можеш да откриеш настройките и да повториш този полет в клипа. Ако я решиш сподели как става.
 

Pakidanski

Редовен Потребител
Доста нереалистичен изглежда този полет...не че не е възможен! Пича кара с друга конфигурация на стиковете. Ако не се лъжа това е мод 1.

ПП: Никола такива полети ги върти всеки уикенд на поляната:biri:
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Доста нереалистичен изглежда този полет...не че не е възможен! Пича кара с друга конфигурация на стиковете. Ако не се лъжа това е мод 1.

ПП: Никола такива полети ги върти всеки уикенд на поляната:biri:

Точно на място! :biri: Даже и по гръб го прави!

Въобще мотото на поляната е - Ляв нож - тоно - десен нож....
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Полета е абсолютно нереалистичен , още повече това е модел на Хабу 2 :) а то не лети така. Като цяло обаче чуството с бърз EDF е подобно да , летиш 3 минути - и ти изглеждат като 30 секунди , командите които се подават са много леки при висока скорост и накрая кацането си е сложно - като се има предвид че модела е 2-3 килограма трябва да го пльоснеш прилично леко на земята :) освен ако нямаш писта и го "лъзнеш" на едни 100-тина метра.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Не съм съгласен да се сравнява настроен модел на симулатора, където има множество настройки, с реален модел. Реалния модел има много по-малко възможности за промяна на летателните му качества. Вярно с реални модели, лесно може да се прави нещо като истинска "кобра", но на клипа самолета се движи доста дълго в такова подобно на "кобра" положение, а вижте и кацането. Аз постигах някакво приближение, но изменяйки една настройка, се оказваха грешни други. Но все пак смятам, че Веско, виждайки майсторството му, може да го "разбие". Аз се опитах да науча от зет ми, пилот на Миг-29, как се прави "кобра" или "камбана", но той отговори, че едва ли някъде има такава разсекретена информация. Въпреки това знам само това, че за да се направи подобна фигура на реален изтребител се изключват някои важни защитни системи. Доколкото знам, но може и да греша, от американските самолети 4 поколение само с F-16 е правена реално "кобра". Прави я и F-22, a може би и F-35 от 5 поколение.
Много нескопосан опит за настройка на любимия ми F-16 за "кобра" !
 
Последна промяна:

vesibo

Редовен Потребител
Вальо като ми остане малко време ще се пробвам. :)
Що се отнася до реалните модели на поляната, също могат да се настройват и това трябва да се прави задължително, а на симулатора трябва да се правят настройки много близки, а най-добре идентични с тези на моделите, които караш.Аз лично Феникса не го харесвам, не е реалистичен.Моделите започват да се държат що годе реалистично с много настройки и мъка.В упражненията съм принуден да летя с него заради стиковете, за да може да се виждат . При работа с този симулатор се вкарват доста грешки.Това разбира се е мое мнение и не ангажирам никого с него.:biri:
 

arsovhome

Редовен Потребител
Веско, както винаги си абсолютно прав. Но аз може би не се изразих достатъчно ясно. Естествено всички параметри на реалния модел може да ги вкараш в симулатора, достатъчно е да ги знаеш или да ги премериш, но обратното не за всичко е вярно. Няма например двуплощник, на който горното крило да го направиш примерно от 1.53м на 2.53м, а долния и всичко останало да си остане същото. Тоест в симулатора имаш по-големи възможности да "си играеш и експериментираш без последствия". Затова си мисля, че това от клипа може да се направи с подходящите настройки на симулатора, но 64мм F-16, който имам от бананахоби реално няма как да се настрои точно така да лети въпреки, че има даже променлив вектор на тягата.
 
Последна промяна:

vesibo

Редовен Потребител
Прав си, че може да си играеш много в симулатора, а що се отнася до твоят F-16 от бананахоби може да прави страхотни неща.

P.S. Може, може да лети така и твоя.:win:
 
Последна промяна:

vesibo

Редовен Потребител
Голяма тъпотия е тази 5 версия.А бе аз изобщо не го харесвам този симулатор .
028.gif

Оказа се, че реактивните модели изобщо не иска да ми ги зареди.Сега ще трябва да върна някоя от старите версии.
 

arsovhome

Редовен Потребител
За това аз копирах, което не е много правилно, версия 4 и направих, че да мога да ползвам и двете. Само се налага всеки път при преминаване от едната на другата да правя калибровка. Разбирам, Веско, защо не го харесваш този симулатор. Но мене пък ме дразни на другите нереалистичните им сцени. Дано да я оправят 5-тата, но тя е от много скоро, и май са гледали да я пуснат лоша, но по-рано. Но пък засега бързо пускат нови ъпдейти, макар и да решават малко проблеми.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Прав си, че може да си играеш много в симулатора, а що се отнася до твоят F-16 от бананахоби може да прави страхотни неща.

P.S. Може, може да лети така и твоя.:win:
Не подозирам, а зная, че прави страхотни неща. Изгледал съм всички клипове в тубата с моя любимец и всички подобни на него 64мм. Но засега си го пазя, цял и невредим. Сигурно, когато се почуствам готов, ще си купя нов подобен на него, но по-евтин за да не ме е яд, когато го разбия.
 

vesibo

Редовен Потребител
Сега чак видях , че пича прави кобра а не нож.Вальо като ми остане време ще си поиграя с настройките и ще пусна клипче, естествено и ще ги споделя.
 

Tassadar

Редовен Потребител
Вальо, общо взето за Кобра трябва самолет с високо крилно натоварване, безумно задна центровка, огромни отклонения, мощен мотор и луд пилот.:pilot:

Тук пробвах с руска класика - Су-27: 2м размах, 30 килца тегло, 47 градуса отклонения на елевоните, задна центровка на границата на управляемостта и турбина с 50кг тяга за разкош. До колкото знам пилотите на истинските Су-27 изключват авиониката за да направят Кобра. Този клас самолети са носолеки и се стабилизират от авионика.

На 0:40 и 1:40 се получава нещо като Кобра.
ПП
30 кила тухла може би не трябва да каца на хариер.:oops:

С още игра по настройките, ще вземе да се държи като самолетите на тези батковци:

 

vesibo

Редовен Потребител
Вальо след малко игра с настройките на първо четене се получи това.
Ето и настройките.Обърнете внимание че човека използва и флапи и в кои моменти.По- натам като ми остане време ще си поиграя и още малко.
Изискват се и сериозни пилотски умения.:)
Simulator 2014-03-07 14-19-56-47.jpg
Simulator 2014-03-07 14-21-02-17.jpg Simulator 2014-03-07 14-22-19-64.jpg Simulator 2014-03-07 14-23-06-37.jpg Simulator 2014-03-07 14-24-00-42.jpg
:biri:
 
Нагоре