Revolectrix Bump контролер.

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
След като направих малко тестове и представяне на новата гама зарядни устройства GT на Revolectrix , Ви обещах да покажа и техният нов продукт BUMP контролер.

bump.jpg

Какво представлява BUMP контролер

 • Бъмп контролера представлява малка кутийка с 2.8" QVGA тъчскрийн, захранващ кабел с EC5 конектор, Micro USB порт и четири порта за управление на зарядни устройства ( P1, P2, P3, P4 ). Главният процесор е 32-bit ARM Cortex-M3 и като добавка има отделни ко-процесори за Bluetooth и NFC
 • Контролера се захранва през EC5 конектора заедно със зарядните устройства и приема напрежение от 10 до 52V
 • USB порта може да работи в режим като клиент - за обновяване на фърмуера, или като HOST за да захранва ваше мобилно устройства.
 • Консумацията на модула е 200mA
 • Има вграден Bluetooth 4.0/LE с който може да комуникира с Android устройство, а в последствие и с iOS и Windows10 . В момента е налично само приложението за Android устройство и може да го намерите в Google Play на цена около 21лв.
 • 4-те порта за комуникация със зарядните устройства са със стандартен 3 жилен серво конектор.
 • Теглото на устройството е 138гр.
 • Съвместим с PL6, PL8 и DPL8
Какво може да прави

Основните функции на контролера са:

 • Улеснено и интуитивно управление посредством тъч скрийн на вашият PowerLAB
 • Пълна настройка на зарядния процес с едно доближаване на BUMP тага до BUMP зоната.
 • Изключване на случайни грешки при задаване на грешни зарядни параметри за определена батерия.
 • Автоматично пресмятане на зарядния ток при паралелно зареждане на много батерии.
 • Информацията за всяка Батерия ( BUMP TAG ) се пази в контролера, с пълна история на циклите и състоянието на батерията, и се синхронизира с мобилното приложение при връзка с Bluetooth
 • Поддържани типове батерии: LiPo (включително LiHV), LiFe, Li-Ion, NiMH, NiCd, и Pb
 • Analyze Cycle прави пълен анализ на характеристиката на батерията (Fuel Table, actual capacity, IR, и т.н..) който се съхранява в паметта и така може да се следи нейната производителност и живот.

Bump контролера може да намерите в магазина на Myhobby.bg

Дотук добре :) - ето как изглежда всичко това показано на живо в кухнята на RCmania!

 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
В момента е налично само приложението за Android устройство и може да го намерите в Google Play на цена около 21лв.

Понеже някой колеги изразиха притеснение, че приложението е платено, добавям извадка от първият пост на темата в RCgroups писана точно от главният програмист:

The app will NEVER include advertising and will NEVER use in-app purchases for "premium" features. Your initial buying price will include all new features for the life of the product.

We are also extending the standard Google Play "buyers remorse" return/refund policy (2 hours) to a full 6 months to make sure you have plenty of time to evaluate the current capabilities, as well as the new stuff we will be adding along the way. We believe you'll find that the app is well worth the asking price, especially as the new features roll out throughout 2016 and beyond.

С две думи включен е период на 6 месеца в които ще ви върнат парите ако решите, че не ви харесва приложението :)

Вторият интересен въпрос който ми зададоха беше къде се съхранява информацията за таговете. Аз лично бях прочел в темата, че тази информация се съхранява в самите тагове, но пък други колеги по вещи от мен с електрониката казаха, че това не може да бъде.

За целта направихме малък тест в Myhobby. Извадихме един чисто нов BUMP контролер, без да го свързваме към Android И без да му обновяваме фърмуера. След което доближихме една батерия с програмиран таг и контролера си прочете всичко.

Тоест 100% проверено е, че самият BUMP таг съдържа в себе си информацията за батерията , капацитета, броя на циклите и т.н.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Малко са наглички, 144 долара за контролера и 20 долара за апликацията към контролера за Apple и 13 долара за Андроид. Не, че няма да си я купя, ама много ги мразя такива тъпотии...
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
спор няма - скъпичко е. С приложението за iPhone се мотаха повече от 1 год.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Да бяха направили контролера 160 и апа безплатен поне да не напрягат :) Както и да е.
 
Нагоре