Revolectrix GT500 и GT Eight - новата серия зареждачки.

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Здравейте, след като се запознах от близо с новата серия зарядни станции на фирма Revolectrix реших да направя едно кратно ревю с няколко снимки и едно видео.

Всички вече в групата сме свикнали да виждаме PowerLab 6 или PowerLab 8 - тези станции се оказаха едва ли не най-доброто за момента - бърз и качествен заряд. След като Myhobby.bg започна да внася официално гамата зарядни, реших да се включа и аз в групата. Бях решил да взема PowerLab 6 - но отивайки в магазина се изненадах приятно с новата GT серия :)

Става дума за ето тези 2 станции:

GT500.fea.jpg GTEight-big.jpg

На снимките изглеждат еднакви - но реално GT500 е в корпуса на PL6 , а GT Eight в корпуса на PL8 - Какво ми грабна вниманието веднага:

- На самата станция има директно баланс конектор на който да закачите балансния кабел от батерията. Той е универсален и може да включите до 8 клеткова батерия.

- Само 2 бутона за управление - като единият е тип РОЛЕР, дават много лесен начин за навигация в и без това опростеното меню.

- USB порт за ъпдейт на фърмуера с най-обикновен USB мини кабел.

- Опростено меню за работа , буквално извадихме GT500 от кутията и почнахме да зареждаме - със PL6 трябваше малко да четем :)

- И накрая но най-важно - много приятна цена в сравнение с PowerLab моделите.

Ето и една сравнителна таблица на 4-те основни модела:

revo-compare-models1.jpg


След кратко проучване установихме, че новата GT серия не е предвидена да наследни и замести PowerLab серията, а по скоро да даде бързина и леснота на използване навън когато сте на пистата, летището и т.н. PowerLab си остава водеща линия, като и там намерихме приятни изненади ( BUMP контролер ) за които ще напиша по късно.

Вграденият баланс конектор се оказа изключително полезен, защото така реално може да зареждате батерия само с един най-обикновен кабел за XT60, EC5 или какъвто там силов конектор ползвате за батериите си. Отделно може да включите MPA борда описан много подробно от колегата Tassadar , или пък ако сте с ограничен бюджет да си вземете един по обикновен паралелен борд като този:

balans-bord-evtin.jpg

Този борд е удобен заради различните видове конектори , но не бих го препоръчал за паралелен заряд. Ако смятате да зареждате паралелно батерии - то правилният избор е MPА борда на Revolectrix:
mpa.jpg


И понеже знам, че едно видео замества 1000 думи - ето и нагледно за какво става дума:

 

Fantasmos

Редовен Потребител
След като фалираха револектрикс и сайта им го няма случайно да кмаш инфо отнкъде можем да свалим софта и фърмове?
 
Нагоре