SkyAngel Micro F-16 35mm EDF Jet - страхотна забава...

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Здравейте отново колеги, искам да представя на вашето внимание най-новият член на моята ескадрила, и най-малкия от бъдещата серия от този модел джет - SkyAngel Micro F-16 35mm EDF Jet.

Пълна информация за модела, и всички детайли за него, можете да намерите в блога ми: ArxangelRC.blogspot.com

Като цяло модела изглежда много добре. С пристигането трябва само да му се залепи вертикалния стабилизатор, и е готов за полет. Тези от вас, които ще искат да го летят на 2S ли-по, ще могат веднага да го литнат. Тези като мен, които искат да го летят на 3S ли-по, ще трябв да си поиграят малко с поялника, за да сменят стоковия спиид, защото той не харесва 3S батериите изобщо.

Поради размера на турбинката, балансиране е почти невъзожно, но във секи случай до сега вискчи модели с този размер турбинки са идвали горе-долу балансирани. Модела искаше малко трим на първото хвърляне, но веднъж тримиран лети страхотно. Интересното е, че и доста добре планира, и има възможност да му се забави скоростта на летене доста, без да губи подемна сила и да пада, но разбира се в тези ситуации трябва да се държи с малко повече концентрация.

Под капака има много място, и по-натам ще го тествам и на 4S батерия с 3-витловия импелер, но за сега лети добре и на 3S. Трябва да се внимава с поставянето на приемника, батерията и силовите кабели, защото на пъривя полет (докато приемника беше забит в батерията) ми изгуби сигнал на няколко пъти. След това преместих приемника далече от батерията и нямах повече ядове. Възможността на модела да планира в права линия при загуба на сигнал, когато е тримиран правилно, го спаси от поражения в моментите на загуба на сигнал.

Като цяло препоръчвам модела на всеки, който харесва малки модели и EDF-и, но определено не е за начинаещи - нито начинаещи пилоти, нито начинаещи при EDF-ите. Хубаво е човек да има малко опит с малко по-големи турбинни модели, преди да мине на микро размера.

Ето малко снимки на модела и видео на един от първите полети:

F-16-35mm-%2528001%2529.jpg


F-16-35mm-%2528003%2529.jpg


F-16-35mm-%2528004%2529.jpg


F-16-35mm-%2528006%2529.jpg


F-16-35mm-%2528000%2529.jpg


Ето и видеото:

 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Този уйкенд направих малко видео и с моята камера. Има няколко близки минавания, които допълнително забавих при обработката, така че гледайте и се наслаждавайте. :)

 
Нагоре