Spectrum AR7000

Не знам за тоя раздел ли ми е въпроса(ако не е - местете), ама да си питам. Имам един проблем - наскоро си смених радиоапаратурата с Spectrum DX7 с приемник AR-7000. Та как захранвате такъв приемник, в случай, че е вързан за автопилот(в моя случай АРМ 2.6 със съответния power модул)? Вързан за автопилота стария ми хобикинговски приемник нямаше абсолютно никакъв проблем да се захранва, обаче новия упорито не ще. Получава захранване единствено като вържеш спийд контролера (Hobbyking 70A ESC UBEC 4A в моя случай) директно за Batt/bind извода на приемника, и това при положение, че автопилота не е вързан въобще във веригата. Отделна батерия за приемника би ли решила въпроса?
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Този приемник се захранва нормално с 5в по който и да е от портовете за серва или по BIND/BAT , можеш ли да направиш една снимка на нещата кое как да свързваш.
 
Успях да снимам приемника и автопилота - в момента не съм сложил батерията и за това се ветрее накрайника на power модула. Вързан пак така, стария ми хобикинговски приемник си работеше изрядно. Тоя въобще не получава захранване
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    231.5 KB · Прегледи: 25
  • image.jpg
    image.jpg
    243.8 KB · Прегледи: 24

bateray

Редовен Потребител
На мен ли ми се струва или си обърнал кабелите? Като гледам снимки на применика в нета сигналният кабел трябва да е отгоре,а при теб земята е отгоре или поне на мен ми се струва така.
 
Някакси не те разбрах. Принципно единственото нещо дето е направено там е, че беше изваден стария и сложен новия приемник(съответно вързани кабелите за двете серва и тягата/спийда) на указаните в книжката на Спектрума места.
 

Tassadar

Редовен Потребител
офтопик:

Не е добре приемника да е наврян така близо до карбоновата тръба. Нищо, че има сателит.
 
Горе долу на какво разстояние трябва да е?
Между другото обърках кабелите - нещата явно отиват на купуване на нов приемник
 
Последна промяна:

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Горе долу на какво разстояние трябва да е?

Ами по далечко - то ясно че не може да е на метър - но да не са едно до друго примерно на 10-15 см , относно приемника - не светва ли нормално ако му закачиш един единствен кабел от спийда по правилния начин ?
 
Нагоре