turnigy 9x

rclove

Новодошъл
Ззравейте добра идея ли е да си взема апаратурата ако не е моля предложете друг. но да е горе долу толкова пари. Мерси .
 

bateray

Редовен Потребител
Ако можеш да си я намериш втора ръка най-добре и си взимаш такъв модул http://www.hobbyking.com/hobbyking/...ack_for_JR_w_Telemetry_Module_V8FR_II_RX.html
Тъй като оригиналният модул и приемник не са добри и често се случва да губи обхват на доста малко разтояние,а с този модул нямам проблеми до 1.5км с оригиналната антена и до повече от 3 км с 5 dB aнтена. За тези пари може би някой спектрум пак втора ръка. Но пък там хубавите приемници са скъпи,а евтините не бих казал че издържат повече от 300-400 метра.
 

rclove

Новодошъл
Каква е разликата между нов и вгора ръка предавател. Мога ли да го взема нов и да взема приемник. Колко ти излезна общо доставката. Мерси
 

bateray

Редовен Потребител
Втора ръка е използван предавател. Това което ти пратих не е само приемник, това е предавателния модул + приемник. Сменя се целият модул отзад на дистанционото. Доставката излиза 7 долара.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Turnigy-то с какви други приемници може да работи
Какво ще караш с това търниджи?
Ако ще караш самолети, си вземи Спектрум DX6i. Като добавиш към Търниджито батерии, модули и какво ли още не, ще излезе доста по-скъпо, без да има съществени предимства.
 

rclove

Новодошъл
Да за самолети става дума. От къде мога да я намеря по-евтина. Ако има някой който я предлага 2 ръка моля кажете.
 

Radikal

Потребител
Здравейте,

Имам проблем, но не знам с какво точно спийд контролера или апаратурата.
Спийд контролера е red brick 20A и когато подавам рязко газ или мърдам стика напред назад бързо моторът спира да работи след което трябва да позиционирам стика на нула издава един звук и чак тогава отново работи.
А когато включа и сервата при пискане на някое от тях мотора спира и след извършване на командата с сервото мотора издава звук за нулиране на позицията.
Разбрах че това може да е от някакво миксиране как мога да го махна. Апаратурата е Тurnigy TGY 9x
 

arsovhome

Редовен Потребител
Първото нещо, което бих ти препоръчал, за да си изясниш причината(ако е в апаратурата), е да минеш през всички настройки(които не са чак толкова много) и да си ги запишеш. Можеш да ползваш за това изготвеният от мен текстов файл с всичко от менютата, който прилагам(в архива има и ръководство за апаратурата на руски). Вътре се маркира и променя цвета на текста в червено, който отговаря на съответната моментна настройка. След това променяш всяка по отделно, пробваш, виждаш влияе ли, връщаш в първоначално положение, минаваш на следващата. Обаче, ако само искаш да си решиш проблема, може първо да пробваш с ресет на спийд контролера. Показано е как във следващото видео.
Ако не се реши проблема, слагаш апаратурата на ненастройван модел - всички настройки са изключени и пробваш от начало. Ако нямаш неизползван модел, ще трябва да влезеш навсякъде и да изключиш всичко. Ако и това не помогне, провери окабеляването, пробвай с друг мотор, с друг спийд контролер. Ако и това не помогне - намери хората с богат опит в твоя регион, намери ги където летят и те ще ти помогнат. Аз лично ползвам услугите на Тим Младост, които могат да се открият в Младост 3, Слаковци понякога и на някои други места. Могат да ти помогнат и в магазините, където продават такава техника.
 

Attachments

  • Turnigy 9X.rar
    876.1 KB · Прегледи: 13

Radikal

Потребител
Видях всички настройки на апаратурата са изключени или заводски.
Когато включа само сервата работят добре но когао включа и мотора се получава смущение в два канала на сервата и когато мърдам бързо едното кормило другото потрепва леко а моторът само писука ли писука и не тръгва а само потрепва.Най вероятно е от контролера.
Благодаря за отговорите.
 

neon

Редовен Потребител
Как да миксирам елерони (с две серво машинки) БЕЗ У-кабел на turnigy 9x (с оригиналния приемник 9 канала) ? на 1 канал ми е единия елерон, на втори е елеватора, на трети е спийда с мотора, на четвърти е ръдъра, 5,6,7,8 - остават за другия елерон, но как да направя микса? имам у-кабел обаче не искам да го слагам, понеже дължината на кабелчетата от сервата ми стига и така до приемника, не искам да слагам допълнително кабел, ако може и без него.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Как да миксирам елерони (с две серво машинки) БЕЗ У-кабел на turnigy 9x (с оригиналния приемник 9 канала) ? на 1 канал ми е единия елерон
MIX1
STATE: ACT
MASTER AIL(1 канал)
SLAVE GIR(5 канал)
OFFSET 000
UPRATE 100
DNRATE 100
SW ON
Ако по някаква причина, елероните не се движат коректно(стик вляво, левия елерон нагоре десния надолу и обратно), необходимите канали(1,5) се реверсират. Нарочно съм избрал канал 5, а не например 7 или 8, защото като минеш на TGY-i10, а аз горещо ти го препоръчвам и пожелавам, там няма нужда от микс защото 2-рия елерон при избор на модел с 2 елерона 2-рия е на 5 канал. Подобно нещо но-малко по сложно се прави и при настройките на 2 отделни флапи. Между другото почти за всички предаватели и за всякакви настройки има видеоклипове в тубата.
Например ето още един начин от там
 
Последна промяна:
Нагоре