Wireless 9 in1 Simulator Adapter

SMarty

Редовен Потребител
Здравейте!
Видях, че има обособен раздел и споделям с вас една приятна джаджа от Hobbyking, която позволява с радиопредавателя БЕЗЖИЧНО да се кара на симулатор. Закупих я миналата година и съм адски доволен!

Преди използвах сигнал от апаратурата през кабел към микрофонния вход на лаптопа (WIN7).
Това е просто решение и с помощта на смартпропо+ и ппджой като софтуер, съм подкарвал RealFlight, Aerofly (като Aerofly ми е по-любима).
Неприятностите, които винаги съм имал са били около настройката на нивата на микрофонния вход, така че хем да са стабилни отклоненията, хем да няма трептене в движението на стиковете декодирани от съответния софтуер.
С джаджата такива проблеми вече нямам ;) Всичко си е стабилно, без трептене. :win:

Тази джаджа се закача към USB на лаптопа/компютъра, към нея връзвате приемник, който си ползвате в моделите и в режим wireless на джаджата можете да си карате без кабел от апаратурата до компютъра.

Кефът е страхотен като се пусне съответната симулираща програма на голям TV през HDMI, а вие удобно се настаните във фотьойла пред него и си карате с апаратурата (с която сте си свикнали) без кабели.
Разбира се ако искате може и да се ползва кабел от тренерския порт на апаратурата до тази джаджа - и така работите без приемник и съответно предавателя не ви облъчва ;)

Ето за какво става въпрос:
24613.jpg 24613-2.jpg


Изтествана е с изброените софтуери - РАБОТИ!!!

това е инструкцията към джаджата:
similator.jpg

В комплекта влизат необходимите кабели, като забележката ми е само към този който е с двата 3,5мм жака, необходим за режима, когато използвате кабел, а не приемник - не е достатъчно дълъг, но става за каране все пак. Но така или иначе едва ли ще го ползвате :ae:

Има един кабел трипроводен с два куплунга в краищата - той е за захранване на приемника от джаджата. (този с бяло, червено и черно)
Т.е. батерия и спийд за осигуряване на захранването на приемника не са нужни. (използва се захранването от USB)
И още два кабела, които в единия си край имат куплунг от който излизат три проводника и всеки от тези три проводника завършва с куплунг чиято клема е на позиция (S) - те се включват към съответния канал на приемника.

Всеки вързан с кабел към симулатора, смятам би оценил свободата, която дава тази благинка :win:
 

Tassadar

Редовен Потребител
Наистина добра джаджа. Има много добра резолюция, особено когато се ползва с кабел през тренерския порт.

С Spektrum DX6i през тренер порта са използваеми само 5 канала (без flaps) и има от време на време някакви леки гличове. С Turnigy 9x излизат всички канали и няма гличове.
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
А всъщност с коя версия на RealFlight работи това, защото те са много. Аз имам един стик за G6, ама той си е конкретно само за тази версия.
 

disikey

Новодошъл
Здравейте.. и аз наскоро получих този адаптер и си обнових Phoenix-a до актуалната версия с всички самолети, хеликоптери и даже 2 куада които ги има на официалният сайт, но имам няколко питанки? Апаратурата ми е Turnigy 9x и ме интересува къде се правят настройките за ключовете, стиковете работят, но ключетата не? Другото което ме интересува е с кой самолет се тренира 3D и правят ли се настройки на апаратурата за 3D? Искам да почна да се уча да правя фигури, но като цяло не знам от къде да започна.. засега на симулатора:) , пък кой знае по нататъка може и на самолет.
 

SMarty

Редовен Потребител
disikey, здравей!
опиши, моля, кои ключета не ти работят?
Второ: Апаратурата ти с оригиналния софт ли е или е със сменен - например er9x?
 

disikey

Новодошъл
disikey, здравей!
опиши, моля, кои ключета не ти работят?
Второ: Апаратурата ти с оригиналния софт ли е или е със сменен - например er9x?

..Те ключовете може и да работят, но не разбрах откъде се задействат, а относно софта е оригиналния.
 

SMarty

Редовен Потребител
с кой самолет се тренира 3D и правят ли се настройки на апаратурата за 3D? Искам да почна да се уча да правя фигури, но като цяло не знам от къде да започна.. засега на симулатора:) , пък кой знае по нататъка може и на самолет.
Извинявай за закъснелия отговор. Бих те посъветвал следното:
Остави си апаратурата на 100% без експоненти. Настройките на отклоненията се правят за всеки модел вътре в програмата Модел-Edit - менюто за управляващите повърхности. Там си задаваш необходимите ъгли. Има меню и за експоненти ако желаеш. Модели за 3D има. Има и леки депронки. Зависи какво смяташ да караш.
НО силно ти препоръчвам да работиш по уроците на Vesibo и ще стигнеш и до 3D летенето. Не се мятай направо на него ако не си овладял другите фигури.
"Изчервявам" се като си спомня колко ми беше смешно когато за първи път чух че е трудно да се направи полет по права...
 
Последна промяна:

SMarty

Редовен Потребител
Днес установих нещо много странно!
Забелязах, че десния ми стик реагира някак забавено и от време на време се появяват претрепвания и ненормално силни отклонения.
Няма да повярвате ако ви кажа че се оказа виновна батерията на апаратурата! Тя е 3S и се оказа, че едната клета не е много наясно със себе си.
Смених батерията и всичко е ОК. Бързи, точни команди без закъснения. А се чудех, кабел ли е, компа ли нещо се претовари, симулатора ли нещо се омаза...
А тази дивотия ме побъркваше последните дни защото с чуствителните команди с които летя на моменти е фатално! Що нерви попилях!
Та да знаете де :)
 
Нагоре