Аз пък се заглеждам в Turnigy TGY-i10

arsovhome

Редовен Потребител
Досега не съм имал никога и никакви проблеми с Turnigi 9x и затова се превърнах фен на марката. Затова сега се заглеждам в новата TGI-i10 10ch. 2.4GHz Digital Proportional System with Telemetry(Mode 2). Можете да видите всички параметри и да купите от тук(в момента е бек ордер). Пълно ръководство тук. Харесва ми много като съотношение качества - цена.


1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg
 

bateray

Редовен Потребител
И въпреки всички екстри си остава Turnigy. След като минах на FrSky модул никога повече не бих се доверил на Turnigy от към рейндж.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Най-накрая не само ще се заглеждам по разни апаратури. Вече взех окончателното решение, че третата ми апаратура ще е тази от Hobbyking. Вярно, че за всеки са важни различни неща по отношение на различните апаратури. Мен тази ме спечели първо с това, че е с цветен тъчскриин панел, има ниска цена и в комплекта има почти всичко(батерия, 10-канален приемник и всички телеметрични модули). Огромно значение за мен е и лесния начин на програмиране. Също си има всичко, което мен ме интересува в софтуера. Вече започнах поръчването - първо зарядно за батерията(недостатък е малкия капацитет на батерията и не особено здраво закрепен конектор за зареждане в приемника) и 6 канален допълнителен приемник с телеметрия(всички приемници и телеметрични модули също са евтини) от Глобалния сайт защото в Eвропейския са бекордер. Всеки момент чакам да постъпи в дебитната ми карта необходимата сума, за да си поръчам и приемника и сенника за него от Европейския склад. Този пост беше провокиран от следното видео, което гледах, на език от който нищо не разбирам, но видяното в него затвърди убеждението ми, че съм взел правилното за мен решение.
Предполагам много колеги ще кажат, че евтиното не е качествено. Моята настояща апаратура Turnigy 9х досега напълно ме задоволяваше като качество. Знам, че няма да ми повярвате, но дори да ми дават без пари Futaba 14SG(каквато има Никос от няколко месеца) не бих я взел. Какво като има толкова екстри. За мене програмирането и е огромно мъчение и отврат. Ама Никос не иска да учи огромното ръководство, но нали ми е приятел, не мога да му откажа. А да не си спомням, че още не сме разгадали таймерите напълно. Абе мъкааааааа....:);)
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Здравей и честито,
Радвам се, че си решил да купиш си нова апаратура и в ного скоро ще споделяш преки впечатлинея.
Факт, че апаратурата е напредничава като подход. Безспорно, цветния тъчскрийн облекчава много програмирането. Всяко нещо обаче има има предимства и недостатъци - тези дисплеи се виждат трудно на слънце. Друг основен въпрос е как са се справили с надеждността на операционната системата.
Щом ти харесва, няма никой да ти се сърди, че си я изпрал - апаратурата е до голяма степен въпрос на лично предпочитание.
Ще очаквам с нетърпение развитието на темата.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
И аз разглеждах въпросното радио от любопитство. До момента това което виждам е следното:

- Цена около 350лв ако се вземе от EU склада и то с Platinium membership.

- Доста голяма тема в RCgroups над 113 страници. Поразледах около 50 страници от темата.

- Touch екрана е ок , казват че е като на евтин смарфон - не е идеален но е ОК.

- Звука е кофти качество - като на китайска играчка, има само опция ON / OFF няма усилване или намаляне.

- Менюто е интуитивно за стандартни настройки - с по сложни настройки почти не се справят.

- Има писалка в самото радио за по лесна работа.

- Има слот за SD карта с която може да се записват моделите.

- Има micro USB порт - който обаче има някакъв проблем с дизайна, общо взето се чупи почти моментално

- Снимка на платките вътре. Същият човек се оплаква че приемника му е загубил захранването.

- Има 2 броя 3 позиционни ключа, от които работи само единия, другият е проблемен защото според оригинала на FlySky - там има 2 позиционен ключ.

- Има съвместимост и с по стари приемници.

- До колкото разбирам има доста сериозно проблеми с Firmware-a , на всяка резевизия нещо се чупи - после го оправят.


Като цяло е нов продукт с иновативна визия, дали ще се докаже на пазара - времето само ще покаже. Моето лично мнение е че няма да стигне по популярност Turnigy 9x, но определено е интересен продукт.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Package Includes:
(TGY-iA10) 10 Channel 2.4GHz receiver
(TGY-BA1700) Li-ion battery 1700mah
(TGY-ATM01) Thermometer sensor
(TGY-AVT01) Voltage sensor (optical module)
(TGY-APD02) RPM sensor
(TGY-AEV01) I-bus receiverMicro USB cable
Допълнителните неща към апаратурата струват около 100лв. без включена доставка,
тези дисплеи се виждат трудно на слънце
Затова ще си поръчам допълнително сенник TGY-i10 Sun Shade
 
Последна промяна:

arsovhome

Редовен Потребител
Обикновено имам късмет, обаче този път се разминахме. Може би заради китайската нова година, хобикинг са свалили цената на апаратурата на 122.75евро. Понеже бях нетърпелив я поръчах преди 3 дена за 159.01евро. Това се казва малшанс...!:);):mad::p:oops::rolleyes:
 

arsovhome

Редовен Потребител
Надявам се че в Hobbyking Пазаруваш изцяло и само в ДОЛАРИ ( USD ) . Ако си оставил цената в EUR - тогава те цакат още повече защото не е променена по курса точно :)
Почти навсякъде е различно, затова много често правя един трик. Когато нямам достатъчно пари в картата си, пробвам различни варианти със сума, която надвишава наличноста ми в момента. Конкретно на Hobbyking не е от значение в каква валута ти излизат цените на сайта. Понеже от доста време минималното се получава в долари 1.82(83) лв. за долар и в евро приблизително 1.96лв. за евро. По ми е лесно да си правя сметката в евро. Другия трик е, че след като избера PayPal плащане тогава преди влизане в самия PayPal ми дава цената отляво в долари, a след влизане в евро отдясно в лв.. Ти говориш за тази сума която е по-неизгодна. Но има една опция Other Conversion Options, с която се избира Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency. - което е неизгодното в лева или което аз избирам Bill me in the currency listed on the seller's invoice. и се появява отдясно цената каквато е отляво. В резултат, независимо каква валута съм избрал на сайта се получава най-ниска цена в лв., в която валута ми е картата Viza Elektron. Естествено важно е в тази цялата игра каква ти е картата и в каква валута е сметката. За по-големи суми непременно правя различни мними купувания с недостатъчна наличност за проверка кой метод е най-изгоден. Така евро-долар-лв. ми излиза минимално 1.96 лв. за евро, а долар-долар-лв. 1.82(83) лв. за долар. Не знам дали го обясних добре, но гарантирано ми излиза най-малката възможна цена в лева. Всички различни опции съм ги пробвал на основните сайтове от които пазарувам, метода ми е ефективен. От опит обаче винаги най-малко сметки правя и пазарувам при най-изгоден курс, когато плащам директно с картата.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Не искам да разочаровам автора на темата, но в момента в UK слада е 113 EU.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/...stem_with_Telemetry_Mode_2_UK_Warehouse_.html
1. Attention
You are located in BG but one or more products in your cart are from the UK Warehouse or Store Front and cannot be shipped to your country. Remove the product from your cart and add the International warehouse item with the same SKU.
А моята апаратура е във Варна и до 2-3 дни ще я имам в ръцете си.:);):cool::p
2. Няма как да се разочаровам скоро от такова нещо, дори и да започнат да го подаряват:);). Защото от собствен опит знам, че всичко потвърждава максимата "Всяко добро за зло и обратно. Както скоро писах в една тема, че си купих смартфон с цена над 600евро за 95евро(Takee 1). Преди години си "удавих" смартфон за 1200лв(Nokia N97 - един от първите доставени в България), който бях ползвал 1 година .(дъщеря ми нейния си го ползва и досега заради перфектните снимки които прави). Аз не съм се ядосвал или съжалявал дори за миг, защото това ме накара да си купя перфектния последен комуникейтър на Нокия Е7, който ползвам и досега. Живота е толкова кратък, и затова не си струва човек да се нервира или разочарова от подобни неща, а е и абсолютно безполезно.
 
Последна промяна:

vesibo

Редовен Потребител
Абсолютно вярно Вальо и както много пъти съм казвал, човек трябва да харчи пари за да може да печели повече.Мене обаче друго ме тревожи, бързото падане на цената на апаратурата.Това означава че е проблемна.Дано твоята да няма никакви проблеми от сърце ти го желая.:):biri:
 

arsovhome

Редовен Потребител
QUOTE="vesibo, post: 18123, member: 22"]...Мене обаче друго ме тревожи, бързото падане на цената на апаратурата.Това означава че е проблемна.Дано твоята да няма никакви проблеми от сърце ти го желая.:):biri:[/QUOTE]
Дано да е предновогодишно. И според мене е добре, че не е като някои наши "коледни намаления"!!!:);)
Между другото аз от моя опит напълно очаквах нещо такова(падане на цената), но много често като пазарувам "ме сърби пръста върху левия бутон на мишката":);):p
 
Последна промяна:

arsovhome

Редовен Потребител
Точно в навечерието на рождения си ден получих апаратурата със всички необходими към нея неща(и от двата магазина на Хобикинг). Първите ми впечатления са превъзходни. Много лека, удобна, стиковете и превключвателите се движат супер, по-тънка, тъчсриина и менюто са супер "user friendly". Не всичко още съм разучил, но това което виждам засега надминава моите очаквания. Свършвам, защото нямам търпение да продължа да си я разцъквам.....Нямам нетърпение, да се похваля с може би едно от най-важните за мен свойства. Светльо ми беше написал, но мен много не ми се вярваше, действително работи и с 8 каналните приемници(имам около 10тина) на 9х!!!:);):cool::p:oops::rolleyes:o_O:pilot::win::crazy:
 
Последна промяна:

vesibo

Редовен Потребител
Точно в навечерието на рождения си ден получих апаратурата със всички необходими към нея неща(и от двата магазина на Хобикинг). Първите ми впечатления са превъзходни. Много лека, удобна, стиковете и превключвателите се движат супер, по-тънка, тъчсриина и менюто са супер "user friendly". Не всичко още съм разучил, но това което виждам засега надминава моите очаквания. Свършвам, защото нямам търпение да продължа да си я разцъквам.....Нямам нетърпение, да се похваля с може би едно от най-важните за мен свойства. Светльо ми беше написал, но мен много не ми се вярваше, действително работи и с 8 каналните приемници(имам около 10тина) на 9х!!!:);):cool::p:oops::rolleyes:o_O:pilot::win::crazy:
Честито!!! Чакаме отзиви.
 
Нагоре