Да е честит Нашия нов форум - RCmania.bg

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Избързвам да започна тази тема, за да може да е първата в този раздел - Да, наистина считам, че като първо важно събитие, може да отбележим раждането на този нов форум. Да ни е честит!

Желая много здраве на Светльо (JetMan) и го поздравявам с тежката и благородна задача с която се зае - да създаде един нов и модерен форум за съвременния RC моделист. Светльо, приятелю, желая ти попътен вятър в това начинание! Тези които сме около теб, ще помагаме от сърце с каквото можем, пък и повече.

И понеже все още не сме готови с прословутите досадни "правила" на форума, то нека той се развива под следното мото - Отнасяй се към другите участници във форума така, както искаш те да се отнасят с теб.

Този форум е на всички Нас! Честито приятели!
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Да ни е честит найстина и изключителни благодарности на Светльо за това, че организира нещата!!! :D:p
 

velko

Редовен Потребител
Честито, банда! Напред и нагоре само! Нека добрият тон, смислените изказвания, техническите дискусии, конструктивните предложения, приятелският дух и атмосфера да бъдат основният жалон на този новопоявил се форум!
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Честито, банда! Напред и нагоре само! Нека добрият тон, смислените изказвания, техническите дискусии, конструктивните предложения, приятелският дух и атмосфера да бъдат основният жалон на този новопоявил се форум!
А дано!!! :D
 

Pakidanski

Редовен Потребител
Здравейте приятели, честит ни форум и от мен! От нас зависи.... каквото посеем, такова и ще ожънем. Благодарности на Светльо за не леката работа по създаването. Форума наистина е модерен и функционален.
Успех на всички!
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Докато се усетя :) и сте ме изпреварили - хаха. Благодаря на всички които взеха участие и продължават да помагат дейно с изграждането на форума. Правенето на форум от нулата си е като да изградиш нова къща - става бавно и трудно. Често се налага да преписваш и добавяш нещо ново.

Предполагам че повечето от Вас ще се чудят защо ни е нужен още един форум - Мисля че мога да отговоря мотивирано тук , след като самата идея стои отдавна в главата ми. През последната година натрупах много опит и спечелих много нови приятели. Те ми помогнаха страшно много да навляза бързо и да усъвършенствам уменията си. Мисля че изкарах голям късмет, че бързо намерих групата в Младост (Mladost Flying Team). Колегите са страхотни и групата е много активна, без нея този форум нямаше да го има сега. Това което ми липсваше беше - малко подредено място където да пишем и че няма Достатъчно информация , снимки и филмчета за начинаещи на Български.

Не ме разбирайте погрешно , Английският ми е отличен - спасението намерих в следните форуми по интернет.

RCgroups
е определено най-големият и най-зареденият. Вътре можете да намерите всичко за всичко в RC света. И в момента това ми е като буквар. Винаги преди да купя модел , влизам там и чета мненията - хубавите модели имат теми от по няколко хиляди публикации. Тук не мога да не отбележа присъствието на Стийв Шумейт - авио инженер който работи в Боинг и е направил прекрасни чертежи последните 10 години - F-22, F-14 , Су-37 , едва ли има някой който е правил депронови самолети и не е чувал за Стийв. Последните няколко години се е позагубил на RC хоризонта , но след като му порастнат дечицата се надяваме да се завърне отново!

RCpowers за мен е стандарт-а за това как трябва да се правят чертежи на депронови ParkJet самолети. В интернет може да намерите хиляди чертежи, качествените от тях обаче са само няколко десетки. Дейв Пауърс и Скот Лот са уникални авио-инженери , и са направили уникалните Паркджет модели. още по интересното е че продължават да го правят със същото старание и съвършенство. Наскоро издадоха третата версия на техните самолети! Може би много от вас не знаят , но прочутият Миг29 от депрон който навсякъде в БГ летим е именно дело на Дейв Пауърс - това е Миг29 версия 1.

FRCFoamies.com - Въпреки че това не е форум - тук ще намерите отличните чертежи на Джей Ротуел (Boxermad84) и на Грег Страйскай ( F1wanabe ) . Двамата се оказаха отличен тандем и са много активни във форума на RCpowers.

Защо изброявам тези сайтове - там намерих приятелска обстановка , много помощ и добро отношение , особенно в Rcpowers , там ядрото е като едно семейство , ходят си на гости един на друг - правят заедно модели и споделят това със всички. Форумът там е изцяло насочен към новите ентусиасти което беше подкрепено със много снимки ,информация , списък на частите и видеа в YouTube. Допреди да намеря този сайт се лутах безкрано в съвети от различни места кое и как се прави - с филмчетата на Дейв Пауърс именно разбрах как се слагат пантички , как се слага карбонова пръчка в крилата , как се монтира мотора и още много други и интересни неща.

Зададох си въпроса защо нямаме такъв сайт и в България - полянките са пълни с хора с депронови самолети . Намерих няколко други форума но някак си усещах че нещо не е наред. Затова реших да изчакам и да натрупам опит - за да се роди някой ден и този форум.

Веднага искам да кажа че идеята на форума не е да конкурира или замества другите БГ форуми. Първоначално просто исках да предложа на групата в Младост едно модерно като софтуер и уютно място за писане, както и подреждане на темите , снимките и филмчетата които правим постоянно. След това просто реших, че тази идея може да се разшири до всички RC ентусиасти , които искат да споделят по нещо и така да помогнат на нашето малко RC Общество.

Тук ще намерите:
- Неограничено място за снимки в публикациите си, възможност за вмъкването им в текста без да е нужно да ги качате по други сайтове.
- Възможност за неограничен брой лични съобщения , под формата на разговори. В един личен разговор може да участват повече от двама участника.
- Удобен начин за споделяне на клипове в YouTube - просто пускате линк-а и това е достатъчно!
- Отлична система за потребителски профили със възможности за МикроБлог

Изобщо страшно много нови функции , и ще се опитвам постоянно да добавям нови с времето.

Надявам се новият форум да бъде едно приятно място за всички RC Маниаци !
 

vesibo

Редовен Потребител
Да ни е честит форума колеги.:)Замисълът и реализацията са на страхотно ниво.Препоръката ми към всички нови членове е да бъдем позитивни, да си помагаме взаимно,да не нагрубяваме и засягаме колегите си.Това за нас момчетата от младостката група е много важно и ние стриктно го съблюдаваме и ако някой си позволи това, мястото му няма да е при нас.Ако тръгнем с нагласата взаимно да се учим и развиваме само можем да спечелим.Подхождайте към всеки човек с нужното уважение и не забравяйте 1 клас,:D защото веднага ще ви обвинят, че ви липсва.Бъдете преди всичко човеци, тогава ще бъдете във всяко отношение на висота.Да си пилот е много отговорно.На добър път на всички!!!
 

adesio

Потребител
:) много яко, честито на всички и успех на сайта.
 
Последна промяна от модератор:

ivaylo

Новодошъл
Честито на всички нас, благодарение на Светльо естествено. Дано новото ни място за срещи да стане по-популярно и от изброените ни по-горе световни форуми.
 

Ilko

Новодошъл
Здравейте, честито и от мен!
Незабравими мигове на цялата компания и безаварийни полети!
 

arsovhome

Редовен Потребител
Първоначално мислех да започна с имена, но ще пропусна някого. Приятели от форума(даже и тези, които не познавам лично, смятам за мои приятели) кефите ме страхотно. Честито, много здраве на всички и да си сбъдваме мечтите.
 

vesibo

Редовен Потребител
Първоначално мислех да започна с имена, но ще пропусна някого. Приятели от форума(даже и тези, които не познавам лично, смятам за мои приятели) кефите ме страхотно. Честито, много здраве на всички и да си сбъдваме мечтите.
Е-хе Вальо добре дошъл в нашия форум.Пожелаваме ти много радостни и щастливи минути.Пиши ,публикувай и се забавлявай колкото си искаш.:crazy: :biri:
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Форумът на шега и майтап, стана на 1 година. Даже май му пропуснахме рождения ден...

За да отбележим това събитие :) направихме нов раздел Направи си сам, или както е познато на английски DIY (Do It Yourself).
Мисля че бързо ще стане доста популярен, защото е ясно, че всички тук денонощно майсторим някакви неща!

Още веднъж поздравления на всички с първата годинка на форума! Благодаря на всички участници и редовни посетители!
Наздраве! :biri:
 
Нагоре