(BlHeli) Какво е "Motor Timing" и как да го използваме в наша полза

Дискусия в 'Мултикоптери' започната от Rust, 12 Юли 2016.

От Rust на 12 Юли 2016 в 09:08
 1. Rust

  Rust Редовен Потребител

  Публикации:
  292
  от:
  София
  Един въпрос, който често чувам е "на какъв тайминг да наглася спийд контролерите" :). И понеже отговорът никога не е един и същ, реших да направя един практически тест и нАучно да проверим какво точно прави тази настройка ... на практика!
  Теоритично това е предварение или най-просто казано моментът, в който esc-то подава напрежение към следващата фаза. Няма да навлизаме в подробности. Интересното е, че в зависимост от самия мотор (тежест, големина, архитектура, KV), спийд контролерът, че даже и перката (тъй като тя също добавя към ускорението и инерцията), нещата се променят и няма универсална рецепта. С други думи, всяка комбинация би дала различен резултат. Също така, таймингът в голяма степен може да променя както максималната тяга и ефективност на мотора, така и качеството му да пази синхронизация или с други думи да не "стреля" там където няма да му помогне да продължи да се върти, а обратното. Този ефект много от нас добре го познаваме като десинк (desync). За щастие в днешния тест, комбинацията от ESC, мотор и перка позволи перфектна работа при всички тествани стойности, без desync-ове :)

  Използваните компоненти са:
  RacerBee PRO 30A ESC (BlHeli 14.6)
  GT2205 2300KV мотор
  Kingkong 5045 Bullnose перка


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Важно е да отбележа, че резултатите биха били от полза конкретно за тази комбинация компоненти. От личен опит - с други компоненти оптималната настройка се променя. Ако все пак решите на сляпо да си сложите същите настройки на вашите есц-та, това си остава изцяло на ваша отговорност :D
   
  Последна промяна: 12 Юли 2016
  Tassadar, Altair, stalker and 3 others like this.

Коментари

Дискусия в 'Мултикоптери' започната от Rust, 12 Юли 2016.

Сподели Тази Страница