Вашите въпроси тук!

Gogo

Редовен Потребител
Още един въпрос. Този път на тема зарядни. Изчетох цялата дискусия и реших да си взема PowerLab 6 Charger. Не виждам по снимките обаче никъде да има накрайник за включване в мрежата. За акумулатора е ясна работата. Трябва ли да купя това или пак пропускам нещо, което всички останали смятат, че се подразбира...

Трябва ти захранващ блок. Има различни варианти, виж тази тема:
http://rcmania.bg/index.php?threads/Захранващи-Блокове-за-12v-и-24v.598/
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Ако намокриш серво на елерона и след включване започва да мърда напред назад постоянно има ли надежда след като го оставя да изсъхне да се оправи или е заминало?
 

Airman

Редовен Потребител
Има ли нещо, което мога да направя?
Отвори го, ако може и го остави да изсъхне. А ако не може да се отвори го сложи в чашка и го покрий с ориз за 2-3 дни :) После шанса ти е 50/50 също, както и преди да направиш всичко това! :)
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Сервото се оправи, отворих го, пръснах електрониката с контактен спрей, сглобих го и тръгна като ново. Фокето ми е готово за полет, днес му дойде и приемника, флашнат, байнднат, фейлсейфа настроен само качваш се и караш.

Имам едно питане обаче, ако антените ги сложа от двете страни на батерията или ще има проблем? Нагряване, смущения от токовете и тн?cockpit.jpg
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Антените трябва да са разположени под 90 градуса една към друга , и за предпочитане далече от батерията :)
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Това са нормалките, не PCB антени, не виждам как да ги сложа под 90 градуса без да дупча EPO-то и да стърчат навън...
 

neon

Редовен Потребител
Според мен най-добре ще е, ако може да обърнеш приемника с антените назад, към опашката и едната да е назад, а другата да влезне настрани в крилото.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Благодаря за инфото с антените. Прегледах и на FrSKY документацията, практически, изолираната част не е нужно да бъде под 90 градуса а само краищата на антените. Няма да слагам PCB-тата в този модел, просто ще нагрея тел и ще направя 2 дупки в EPO-то и ще вкарам в тях антените.

Та и още един въпрос. Мерак ми е да почна да си сглобявам нещо малко по-солидно. Някой има ли идея от къде мога да се сдобия с SBACH балсов кит?
 

Fantasmos

Редовен Потребител
В крайна сметка пробих EPO-то с топло телче и вкарах по този начин антените, едната е назад към опашката, а другата надолу и на страни към крилото като са на 90 градуса по между си. Със сигурност ще направя range test, но мисля, че се получи добре. Остана място и за стабилизацията и за един сензор за напрежение.

IMG_2419.JPG
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Е как пък точно тази хареса :) , цената и с това комбо е колкото на мойто цялото куфарче + захранващият блок, а за екстрите на BUMP контролера който има Revolectrix направо няма да говоря :)

Това е 1000W PL6 + MPA борд + Bump контролер

View attachment 9150


Малко от архивите, но искам да попитам от къде ги купувате тези куфари? Гледам и в RCGroups зарядните си ги слагат вътре с вентилатори и тн. искам и аз да си сглобя един такъв куфар ама нещо по магазините за инструменти не намирам...
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Моите лично са купувани от Бриколаж - за около 20лв на брой, има различни видове с вложки и с тях си нося всичките неща :)
 

st5rov

Редовен Потребител
Акрилен/акрилатен кит за дърво, има различни цветове. Нанасяш тънко, съхне и шкуриш с много лек натиск със суха шкурка 240-320-400. С него се китва и балса.

Само с КИТ не става - Аз лично ги правя с депрон, режеш с ножчето по дупките за по правилни отвори , после правиш парченца депрон които залепяш с ухо пор вътре. Като изсъхне изрязваш излишъка, после с шкурка до фино лъскане. След което ако има малки дупчици вече с КИТ за дърво някакъв по лек. После пак шкурка и накрая става идеално :)

От къде знам ли ... Питай ме как сглобих няколко 2-килограмови EDF-а от EPS/EPO дето ги правих по няколко пъти на ситни парчета :)
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Мерси :) и кит и epo са трибуквени и не можах да ползвам търсачката, иначе щях...
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Някой отварял ли е retracts? Чудя се може ли лесно да се модифицират такива, които се отварят на 90 градуса, да се отварят на 80?
 

neon

Редовен Потребител
Въпрос за turnigy 9x с opentx.
Като свържа с клийнфлайт или бетафлайт naze32 в таба receiver ми мърдат каналите от aux1 do aux4 според това на каналите от 5-8 кой ключ или потенциомерър съм сложил. Но roll, pitch, yaw и throttle не мога да ги размърдам по никакъв начин. Какви настройки трябва да направя в радиото за да тръгнат стиковете?. Или трябва да направя настеойките в клийнфлайт?!? На самолетите ми всичко работи както трябва. Пробвах и с друг приемник, пак е същото. От вчера съм с opentx и не съм сигурен още, че му разбирам. Но щом успях да настроя 9 самолета....
 

chmpe

Редовен Потребител
ПОгледни сложил ли си ги в микс стиковете
Следвай това клипче говоря за чата която показва настройката на апаратрата. Виж на 26-та секунда дали са ти поставени в микса

Ето тук е показано стъпка по стъпка



 
Последна промяна:

neon

Редовен Потребител
Това ми е микс менюто IMG_20170717_162137.jpg
Надявам се клипа да разясни проблема, на него се вижда как аукс каналите си работят, а стиковете не. Пробвах да разменя каналите на приемника. Мога да контролирам аукс каналите със стиковете но пич, яу, тротъл и рол не мога да ги размърдам нито с ключ нито със стик, нито с потенциометър...
 
Нагоре