Искам да си направя сам квадрокоптер

AlexM

Редовен Потребител
Иван се счупи да обяснява в 2 поста за раменете ама нъцки... :D Аз бях дотук, явно съм некомпетентен.Успех.
 

IvanSapa

Редовен Потребител
450-ките май само от Китай.В бг-магазините поизчезнаха.
За да не чакаме доставката, може и от тук:
http://arxangelrc.com/index.php?route=product/category&path=60_66
450 V2, тип DJI май е добре(става), но конкретно с черните рамене.
Никола да каже какъв размер се получава Arx4, че не го виждам в описанието.
 

xpyc

Новодошъл
Тоя размер рами-450мм се оказа много непопулярен,не мога да намеря почти нищо.Само някакви 150-250мм :)
Масово се предлагат този тип рамки http://www.ebay.com/itm/X-Mode-Alien-MWC-F450-Multicopter-Quadcopter-Frame-Kit-Red-BLK-WHT-for-450-Quad-/151904912474?hash=item235e3d045a:g:4mgAAOSwbdpWYVeI ,но са с пластмасови рамена,не знам струват ли си
Като гледам клипчета в тубата не виждам някакви проблеми ако са пластмасови, поне за първи коптер.
 

IvanSapa

Редовен Потребител
Иван се счупи да обяснява в 2 поста за раменете ама нъцки... :D Аз бях дотук, явно съм некомпетентен.Успех.
Ами търкаляме се по наклонената плоскост на компромисите.
Свалих гарда и започнах да предлагам рамки, срещу които съм писал няколко поста преди това.:wall:
 

Svilen

Потребител
И аз искам да е карбонова,ама не мога да открия модели/с изключение на онази,която ми препоръчаха няколко поста нагоре,с малката монтажна площадка/. Видях ,че се предлагат и карбонови планки,с които да се разширява площадката,но малко на цигания ми докарва такъв вариант.
Чудя се ,имам ли нужда от вградена разпределителна платка,при положение,че Naza-та си има блок за разпределяне на захранването.


PS
Попаднах на нещо интересно но то ме накара да се замисля какъв тип ESC-4 в 1 или 4 броя отделни,защото на тия тънки рамена на рамата някак си ще стоят грозно :)
http://www.ebay.com/itm/NEW-Carbon-...340286?hash=item25a7c2a13e:g:DUEAAOSwnDZT6IrO
 
Последна промяна:

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
То на този размер спокойно можеш да я "издялаш" и сам рамката с няколко профила алуминий от Бриколаж и малко творчество.
 

Svilen

Потребител
В общи линии си изясних как да процедирам с рамката,само не ми се изясни хубаво ли е да има PCB Board?
Аз до колкото схващам,това ще ми спести "размятащи се" насам - натам кабели.
Сега възниква въпроса за избор на моторчета и ESC.На първо време искам да си изясня моторите на кои производители са надеждни -разбира се не искам Ролс Роис-а на мултикоптерните мотори,но да е нещо що годе на ниво.
Мисля да ползвам 4S батерия.
 
Последна промяна:

bateray

Редовен Потребител
Колега тъй като гледам че доста се луташ из всичко, погледни ето това предложение http://ledge-team.com/drones/BER-V2 Пиши едно лично на колегата Rust дали не може да ти го даде на части - рамка, мотори, гимбал... каквото ти трябва. Предполагам няма да има нищо против, пък и ще ти излезе по-евтино. Коптера е много хубав, лети стабилно, здрав е и не се криви като пластмасовите шитове и идва с вградена люлка което е много готино. Когато аз започвах с това хоби ако някой ми беше предложил този коптер щях да съм на седмото небе... В началото дори мислех да се откажа след всичките проблеми! За това малко по-остро реагирах, защото съм минал по този път!!
Ето ти даже един клип с него да видиш и как снима от въздуха
.
 

Svilen

Потребител
Ами лутам се,защото на пазара има огромно разнообразие от части и цени.И за това питам тук.Разбира се , чета тук там някой обзор из нета по тия теми.Например ми е интересно тия спийд контролери Afro що за птица са?
Гледам в хоби кинг разни мотори с добри параметри на сравнително добри цени и се чудя те ли са не толкова качествени или пък моделите на други производители са с прекалено завишени цени?
Чудя се как им се отразява натоварването-прегряват ли като се понатоварят.
Интересно ми е да разбера когато коптера виси на едно място,при какво натоварване е най- добре да работят моторите му-20-30-50...процента от максималната им мощност?То не че имам представа колко ще тежи конструкцията ми,но все пак да си имам ориентировъчно идея двигател с какви параметри и перка да си избера.
Попаднах на едни таблици-някой си е играл да систематизира разни двигатели каква тяга правят с различни перки и каква е консумацията им на ток при различно натоварване.Но пък тези двигатели бяха от производители чиито имен не се срещат масово из форумите/може би не са толкова добри,щом не са популярни/.
...та за това се лутам...а и бърза работа няма де :)
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Например ми е интересно тия спийд контролери Afro що за птица са?

Средна работа са - идват програмирани с SimonK , което вече не е добре , трябва да се препрограмират с BLHELI , като цяло работят прилично, но по добре се ориентирай към тези горните:

Подходящи спийд контролери за тях:
Cicada 20A
F30A
RacerBee 30A
 

Rust

Редовен Потребител
Това, че нещо е масово, не го прави добро. Често даже е обратното.
Все пак не бих съдил макар и странните избори, често срещани при прохождащите в нашата сфера... защото почти всички сме минали (или са ни минали :D ) през хобикинг, мултистар, афро и т.н. :)
 

Svilen

Потребител
Да попитам друго.Ползването на 30А ЕSC,въпреки,че моторите ще черпят ток по- малко и от 20А,на практика допринася ли за намаляване на вероятността ESC-тата да изгорят по време на работа?
 

Svilen

Потребител
Защо ЕSC-тата от горните линкове нямат защитна обвивка-не е ли нездравословно за тях?.Или просто снимките са такива?И двата модела ми се виждат странни без кондензатори :cool:Гледах някакво клипче-за лодка ставаше въпрос,добавяха дори допълнителни кондензатори.
За Naza M lite пише,че поддържа 400 Хц честота на опресняване -ще се сработи ли със спийд контролерите от линка на RUST?
И може ли някакъв линк към производителя на моторчетата,че не успях да намеря?
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Спийдове без обвивка - се ползват за лесно запояване, и после слагаме термошлаух. Никой не лети с голи чипове, е точно за такъв опит тука говорим - при правенето :) , като си купиш такива с обвивка, ще питаш как се реже, и после как се слага нова. Спийдовете на RUST са доста по бързи от NAZA-та, така че ще сработят.
 

Svilen

Потребител
Ясно,разбрах.Не разбрах цикадата защо няма кондензатор,но щом така я произвеждат,явно така трябва да .Ще взема да я пробвам.
Друг въпрос който ме вълнува е т.н. телеметрия и как точно се реализира.Това е във връзка с факта,че я докарах до избор на радио апаратура.Там да си призная честно,не съм много въодушевен от цените и май наистина ще прибегна до услугите на Хобикинг :)
 

xpyc

Новодошъл
И аз в началото исках телеметрия. После разбрах за Osd и я зарязах. Всичко ти излиза на дисплея който гледаш докато караш. Иначе треба да си гледаш на радиото дисплея или по скъпите ти го приказват. Радио с телеметрия е Таранис който е към 400-500лв. Аз засега съм с Turnigy 9x с frsky модул от хобикинг и флашнато с opentx.. Но се замислям за таранис вече. 20160718_003906.jpg
 
Нагоре